Hintz predstihol hviezdneho McDavida, Stone opäť bodoval a vyrovnal klubový rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hintz predstihol hviezdneho McDavida, Stone opäť bodoval a vyrovnal klubový rekord
Mark Stone sa asistenciou podieľal na víťaznom góle.
Mark Stone sa asistenciou podieľal na víťaznom góle.Profimedia
Roope Hintz (26) pokračuje počas play-off NHL vo skvelých výkonoch. Útočník Dallasu sa podieľal na všetkých góloch tímu (1+2) v úvodnom zápase finálovej série Západnej konferencie, ale jeho mužstvo napokon prehralo vo Vegas 3:4 po predĺžení. Fín sa prepracoval na prvé miesto produktivity nadstavbovej časti, keď predstihol Connora McDavida (26) z Edmontonu Oilers.

Hintz nazbieral 22 bodov (10+12), o dva viac ako kapitán "olejárov", ktorý už má po sezóne. Center Stars sa v prvej kapitole konferečného finále stal štvrtým hráčom v klubovej histórii, ktorý nazbieral aspoň 20 bodov za 14 a menej zápasov v play-off. Pred ním to dokázali Steve Payne (13), Brian Bellows (14) a Bobby Smith (14).

Víťazný gól Vegas strelil v 95. sekunde predĺženia Brett Howden, bol to tretí najrýchlejší zásah klubu počas predĺženia vo vyraďovačke. Rekord drží Mark Stone, ktorý v roku 2021 rozhodol v 50. sekunde, druhý je Nicolas Roy, ten na víťazný zásah v predĺžení potreboval v rovnakom roku len 78 sekúnd.

Piatykrát v dejinách NHL sa stalo, že prvé finálové duely Východnej aj Západnej konferencie dospeli do predĺženia. V úvodnom strete na východe Matthew Tkachuk rozhodol o víťazstve Floridy na ľade Caroliny až na konci štvrtého predĺženia. Podobný scenár sa v profilige udial v rokoch 2017, 2003, 1994 a 1930.

Asistenciu pri víťaznom góle Howdena zaznamenal Stone, ktorý bodoval v šiestom domácom súboji nadstavby za sebou a vyrovnal klubový rekord Williama Karlssona a Alexa Pietrangela z roku 2021. Golden Knights doviedli do úspešného konca v tohtoročných vyraďovacích bojoch siedmy zápas, v ktorom prehrávali  - zopakovali tak svoj rekordný zápis spred dvoch rokov.