Predĺženie ponúkla aj prvá finálová bitka západu. Hrdinom Vegas sa stal Howden

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Predĺženie ponúkla aj prvá finálová bitka západu. Hrdinom Vegas sa stal Howden
Howden zabezpečil mužstvu prvý bod.
Howden zabezpečil mužstvu prvý bod.
Profimedia
Po vzore svojich náprotivkov z Východnej konferencie si zahrali predĺženie aj finalisti na západe. Vo Vegas však na rozhodnutie nebolo treba takmer 80 minút extra časti, ale iba pár sekúnd, po ktorých sa rozhodujúcim faktorom stal domáci Brett Howden (25)

Vegas Golden Knights - Dallas Stars 4:3 pp / stav série: 1:0

Finále Západnej konferencie si prichystalo súboje tímov, ktoré sa v aktuálnej sezóne začali stretávať až v roku 2023. V doterajších troch zápasoch sa zakaždým podarilo uspieť Dallasu, ten na úvodný duel série zamieril na ľad svojho súpera.

Otvárací zásah priniesol záver prvého dejstva, postarali sa oň hostia a do šatne si doniesli najtesnejší náskok. Zmazaný však bol už v polovici stretnutia a stav 1:1 vydržal až do začiatku tretej periódy. Tá priniesla po dvoch góloch na oboch stranách, čo znamenalo, že po prvom finálovom boji na východe sa bude predlžovať aj na západe. Dve minúty pred koncom sa o to počas hry bez brankára postaral Jamie Benn.

Vo Vegas ale nešlo o rekordne dlhú bitku ako v Caroline, Brettovi Howdenovi stačilo na rozhodnutie 95 sekúnd predĺženia, po ktorých bolo jasné, že prvý bod získal domáci káder. Zaujímavosťou je zhodný počet zákrokov brankárov - obaja gólmani zasiahli proti aktivite súpera 33-krát.