Konferenčné finále s ďalším predĺžením, rozhodujúcim faktorom bol opäť Tkachuk

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Konferenčné finále s ďalším predĺžením, rozhodujúcim faktorom bol opäť Tkachuk
Mužom predĺženia bol opäť rovnaký hráč.
Mužom predĺženia bol opäť rovnaký hráč.Profimedia
Pokračovanie posledných súbojov Východnej konferencie sa znovu nerozhodlo v základnom hracom čase. Do svojich rúk to v štvrtej časti duelu zobral Tkachuk (25) a Floride zabezpečil náskok dvoch bodov.

Carolina Hurricanes - Florida Panthers 1:2 pp / stav série: 0:2

Otvorenie finálovej série medzi oboma celkami prinieslo jednu z rekordne dlhých bitiek NHL. Hráči si na ľadovej ploche odkrútili takmer 140 minút, kým to celé v prospech hostí vo štvrtom predĺžení neukončil Matthew Tkachuk. Rovnaký protagonista sa stal hrdinom aj v druhom stretnutí.

Presný zásah domácich po 103 sekundách mohol napovedať, že druhá kapitola finále prinesie viac gólového korenia ako prvá, opak bol však pravdou. Na otvorenie skóre z produkcie Chatfielda odpovedal v nasledujúcej tretine hosťujúci Barkov, ktorý vyrovnal na 1:1. Viac úspešných strelcov sa už do 60 minút hry nezmestilo, na rad tak muselo prísť predĺženie.

Extra časť tentoraz nemalá zdĺhavé trvanie, už na konci jej druhej minúty sa po biliardovej akcii tímu Panthers stal mužom zápasu Tkachuk, pre ktorého to v aktuálnom play-off bol už tretí zásah, čím vyrovnal rekord NHL. Florida si tak na svoje klzisko privezie výhodu vedenia 2:0.