NHL spoznala najlepšieho trénera roka. Ocenenie putuje do rúk Ricka Toccheta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

NHL spoznala najlepšieho trénera roka. Ocenenie putuje do rúk Ricka Toccheta

Tocchet zaujal svojou prácou s mužstvom.
Tocchet zaujal svojou prácou s mužstvom.Profimedia
Cenu pre trénera roka v NHL získal kouč Vancouveru Rick Tocchet (60). Jack Adams Award si vyslúžil za to, že Canucks priviedol k triumfu v Pacifickej divízii a druhému postupu do play-off v priebehu uplynulých deviatich rokov.

Tocchet sa stal tretím trénerom Vancouveru v histórii, ktorý ocenenie získal. Pred ním to boli Pat Quinn v roku 1992 a Alain Vigneault v roku 2007. Kanadský kouč sa na prvom mieste ocitol na 82 lístkoch zo 114 hlasujúcich. Druhý v hlasovaní skončil Andrew Brunette z Nashvillu, tretí bol Rick Bowness z Winnipegu.

"Toto je ocenenie pre tím. Nič by som nedokázal bez podpory nášho vedenia a úplného odovzdania sa hráčov. Som úprimne poctený a s pokorou prijímam túto cenu. Už teraz sa však teším na to, ako sa vrátime do práce a budeme zlepšovať náš tím," vyhlásil Tocchet. Jeho káder vypadol v semifinále Západnej konferencie po sedemzápasovej sérii s Edmontonom.

Cena Jacka Adamsa bola štvrtou trofejou, ktorá sa odovzdávala počas aktuálneho play-off NHL. Aleksander Barkov z Floridy vyhral Frank J. Selke Trophy, tá sa každoročne udeľuje útočníkovi, ktorý najviac vyniká v defenzívnych aspektoch hry. Obranca NY Rangers Jacob Trouba získal ocenenie Mark Messier NHL Leadership Award a brankár Arizony Connor Ingram vyhral Masterton Trophy za vytrvalosť, športového ducha a obetavosť.