Po roku bez kapitána si Flyers zvolili 20. lídra v histórii, céčko bude nosiť Couturier

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Po roku bez kapitána si Flyers zvolili 20. lídra v histórii, céčko bude nosiť Couturier
Couturierov dres ozdobí "céčko".
Couturierov dres ozdobí "céčko".Profimedia
Kanadského hokejistu Seana Couturiera vymenoval klub Philadelphia Flyers zo zámorskej NHL za svojho 20. kapitána v histórii. Tridsaťjedenročný útočník je prvý hráč s kapitánskym "céčkom" na hrudi od 19. marca 2022, keď organizáciu opustil Claude Giroux (36).

Couturier pôsobí vo farbách Flyers od sezóny 2011/12. "Je to pre mňa veľká česť. Sme naozaj prestížna organizácia, takže je to ešte výnimočnejšie. Toto mesto je môj domov a milujem to tu," uviedol a pokračoval:

"Bude to pre mňa ako doteraz, nič sa nezmení na mojej hre ani v tom, ako k veciam pristupujem. Mám rád svojich spoluhráčov a budeme pokračovať v správnej ceste." V prebiehajúcom ročníku sa vrátil do zostavy po tom, čo vynechal 22 mesiacov, keď sa zotavoval z operácie chrbta. Za 50 duelov nazbieral 33 bodov (11+22).

"Sean je ideálna voľba na post ďalšieho lídra Philadelphie Flyers. Osobne som videl jeho vývoj od zodpovedného útočníka až po jedného z najlepších obojsmerných centrov v súťaži. Nepriazeň osudu, ktorú musel prekonať, len posilnila jeho vodcovstvo," povedal generálny manažér Daniel Briere. "Áčko" na drese budú nosiť útočníci Travis Konecny a Scott Laughton.