Súboj ofenzívnych es v Toronte, Černák asistoval. Quinn Hughes je jasný kráľ obrancov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Súboj ofenzívnych es v Toronte, Černák asistoval. Quinn Hughes je jasný kráľ obrancov

Černák si do štatistík pripísal druhý kanadský bod v aktuálnom ročníku.
Černák si do štatistík pripísal druhý kanadský bod v aktuálnom ročníku.Profimedia
Štyri stretnutia boli na programe v noci z pondelka na utorok v kanadsko-americkej NHL. V akcii bol zo Slovákov iba Erik Černák (26), ktorý sa však z triumfu neradoval.

Toronto - Tampa Bay 6:5 pp

Ofenzívne esá sa predviedli v Toronte. Hneď päť hokejistov dosiahlo aspoň tri kanadské body. Domáci Mitchell Marner (1+3), Matthew Knies (1+2) i Auston Matthews (2+1), na opačnej strane im konkurovali Nikita Kučerov (2+2) a Victor Hedman (1+2).

Tampa prehrávala už vo štvrtej minúte, len aby v čase 15:13 viedla 4:1 a vyhnala z bránkoviska Iľju Samsonova. Nahradil ho Joseph Woll, ktorý inkasoval už iba raz a aj vďaka nemu Maple Leafs dokázali otočiť na 5:4.

Lenže dve a pol minúty pred koncom sa presadil Brandon Hagel, pri jeho góle asistoval Erik Černák, pre ktorého to bola druhá sezónna asistencia. Obranca spod Tatier už tradične hral v prvom defenzívnom páre, nazbieral takmer 22 minút na ľade (21:49), do štatistík mu pribudli mínusový bod, dve strely, tri hity a dve zablokované pokusy súpera.

Rozuzlenie prišlo v predĺžení už po 46 sekundách po zakončení Calleho Jarnkroka po nezištnej prihrávke pred prázdnu bránku. Toronto ukončilo sériu štyroch duelov bez výhry, zatiaľ čo Tampa Bay prehrala tretí zo štyroch ostatných meraní síl. V tabuľke Východnej konferencii patrí týmto celkom šieste a siedme miesto.

Vancouver - Edmonton 6:2

Jeden brat sa zranil, druhý ho nahrádza - aspoň čo sa zisku bodov týka. Pre smolu New Jersey však Quinn Hughes nie je v jednom tíme spoločne so zraneným Jackom, starší z dvojice dominuje vo Vancouveri.

Dvadsaťštyriročný obranca si pripísal gól a tri asistencie pri triumfe nad Edmontonom, na konte má celkovo 20 bodov (5+15), teda rovnako, ako jeho brat, a je s prehľadom najproduktívnejší bek súťaže (druhý je Hedman so 14 bodmi).

Hughesovi v noci pomohli dvojbodoví Brock Boeser (2+0), Filip Hronek (0+2) a J.T. Miller (1+1). Domáci gólman Thatcher Demko kryl 40 pokusov hostí (95,24 % úspešnosť).

Vďaka triumfu si Canucks potvrdili druhú pozíciu v Západnej konferencii, zatiaľ čo Edmonton je rovnako druhý - avšak od konca. Družina okolo Connora McDavida hľadá stratenú formu, v 11 meraniach síl aktuálneho ročníka triumfovala iba dvakrát. 

Ďalšie výsledky:

Florida - Columbus 5:4 pp

Dallas - Boston 2:3