V NHL asistencie Slafkovského, Ružičku i Tatara. Debutový zásah Bedarda aj dva hetriky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V NHL asistencie Slafkovského, Ružičku i Tatara. Debutový zásah Bedarda aj dva hetriky

Aktualizované
Slafkovský má po prvom zápase sezóny na konte asistenciu.
Slafkovský má po prvom zápase sezóny na konte asistenciu.Profimedia
Slovenský hokejista Juraj Slafkovský (19) zaznamenal jednu asistenciu v úvodnom zápase Montrealu v novom ročníku NHL. Na ľade Toronta sa napokon tešili domáci Maple Leafs, ktorí aj zásluhou hetriku Austona Matthewsa (26) zvíťazili nad Canadiens 6:5 po samostatných nájazdoch.

Toronto - Montreal 6:5 sn

Slafkovský nastúpil na krídle druhej formácie a na ľade odohral celkovo 15:25 minút. V zápase si pripísal aj plusový bod, jednu strelu na bránku a tri bodyčeky. Bol to jeho prvý súťažný duel od zranenia v januári 2023.

V 22. minúte sa zapojil do prečíslenia, v ktorom bekhendom posunul puk pred bránku na Alexa Newhooka, ktorý strelil svoj prvý gól v drese Canadiens.

Hostia síce viedli 2:0 aj 5:3, no napokon si v súboji dvoch historicky najúspešnejších klubov pripísali iba bod. "Javorové listy" vyrovnali aj vďaka hetriku Matthewsa na 5:5 a v samostatných nájazdoch sa presadil iba Mitch Marner.

Pre Matthewsa to bol už druhý hetrik v úvodnom zápase sezóny, prvý dosiahol ako nováčik v roku 2015. Duel spestrila aj pästná výmena Ryana Reavesa s Arberom Xhekajom.

Calgary - Winnipeg 5:3

Slovák Adam Ružička sa podieľal na triumfe Calgary nad Winnipegom, keď asistoval na otvárací zásah stretnutia. Bol súčasťou štvrtej formácie, na ľade strávil 10:45 minúty a vyhral 56 % vhadzovaní, na ktoré sa postavil.

Los Angeles - Colorado 2:5

Prvýkrát v súťažnom súboji sa v novom drese predviedol aj Tomáš Tatar, keď hral v treťom útoku a asistoval na záverečnú trefu do prázdnej bránky. Jeho ice-time sa vyšplhal bez piatich sekúnd na desať minút, do štatistík si pripísal plusku, hit, dvakrát zablokoval pokus súpera a raz stratil puk. Mikko Rantanen odišiel z duelu s bilanciou 2+2.

Boston - Chicago 3:1

Hráči Bostonu zdolali na domácom ľade Chicago 3:1. Dvomi gólmi sa v drese Bruins zaskvel český útočník David Pastrňák. Jediný gól hostí zaznamenal Connor Bedard, no jeho gól zo 6. minúty Blackhawks nepomohol.

Carolina - Ottawa 5:3

Do novej sezóny víťazne vstúpili aj hráči Caroliny, ktorí si doma poradili s Ottawou 5:3. V ofenzívne ladenom zápase videli diváci celkovo 72 striel na bránku (42:30) i dva góly v oslabení (1:1).

Vancouver - Edmonton 8:1

Canucks rozdrvili Oilers na vlastnom ľade, keď hneď traja hráči zaznamenali aspoň po štyri body. Brock Boeser vsietil štyri zásahy, J. T. Miller dosiahol bod a štyri asistencie, zatiaľ čo Elias Pettersson mal bilanciu 1+3.