Washington má nového trénera, kormidla sa ujme Spencer Carbery

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Washington má nového trénera, kormidla sa ujme Spencer Carbery
Capitals majú nového kouča.
Capitals majú nového kouča.
Profimedia
Novým trénerom hokejistov Washingtonu Capitals sa stal Spencer Carbery. Štyridsaťjedenročný kouč vymenil na striedačke tímu NHL Petra Laviolettea. Ten viedol Washington v predchádzajúcich troch sezónach.

Carbery pôsobil v uplynulých dvoch ročníkoch na pozícii asistenta trenéra Sheldona Keefa v Toronte Maple Leafs. V rokoch 2018 až 2021 koučoval Hershey Bears v AHL.

"Spencer je jedným z najlepších mladých trénerov, ktorý mal úspech všade, kde trénoval. Cítime, že jeho vodcovské schopnosti, komunikačné zručnosti, možnosť rozvíjať hráčov a znalosť našej organizácie budú obrovským prínosom v jeho ďalšej trénerskej kariére," povedal generálny manažér Brian MacLellan.

Úlohou Carberyho bude dostať Washington späť do play-off, keďže po ôsmich rokoch sa Capitals nepodarilo dostať do vyraďovacej časti. Súčasťou tímu z hlavného mesta USA je aj slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý v základnej časti odohral 67 zápasov s bilanciou 6 gólov a 10 asistencií.

"Chcel by som sa poďakovať organizácii Capitals, že mi dala príležitosť viesť tento tím. Teším sa na prácu s talentovanými hráčmi. Chcel by som sa tiež poďakovať organizácii Toronta za všetku podporu počas uplynulých dvoch rokov," skonštatoval Carbery.