Buček môže do piateho zápasu proti Trenčínu nastúpiť, dostal iba napomenutie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Buček môže do piateho zápasu proti Trenčínu nastúpiť, dostal iba napomenutie

Buček v nedeľu môže hrať.
Buček v nedeľu môže hrať.HK Nitra
Slovenský útočník Samuel Buček (25) môže nastúpiť do nedeľného piateho zápasu predkola o play-off Tipos Extraligy medzi Nitrou a Trenčínom.

Od Disciplinárnej komisie SZĽH dostal nakoniec iba napomenutie. Keďže vo štvrtom stretnutí inkasoval trest v hre za podkopnutie, tak podľa pravidiel by mal jedno stretnutie automaticky vynechať, ale rozhodnutie bolo zmenené, k čomu prispela aj aktivita klubu spod Zobora.

"Sme radi, že sa rozhodne na ľade a Samo Buček môže nastúpiť. Bez ohľadu na výsledok piateho zápasu však budeme žiadať Ligovú radu, aby urýchlene rozhodla o zosúladení platných medzinárodných pravidiel a predpisov s tými slovenskými," povedal prezident Nitry Miroslav Kováčik.

"Nakoľko na Slovensku je stále platná výnimka o udeľovaní Trestu v hre, čo je rozdiel oproti medzinárodným pravidlám, ktoré platia v iných ligách na svete. Tieto medzinárodné pravidlá umožňujú už iba udelenie trestu DKZ s následným možným potrestaním hráča na podnet Komisie rozhodcov alebo DK. Budeme žiadať, aby sa to zosúladilo už od štvrťfinále slovenského play-off," pokračoval.