Finančná pokuta a podmienečné uzatvorenie tribúny. Nitra pyká za pyrotechniku a vulgarizmy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Finančná pokuta a podmienečné uzatvorenie tribúny. Nitra pyká za pyrotechniku a vulgarizmy
Priaznivci Nitry zavarili svojmu klubu.
Priaznivci Nitry zavarili svojmu klubu.TASR
Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) potrestala troma pokutami v súhrne 7 900 eur klub HK Nitra za viaceré previnenia ich fanúšikov. Okrem finančných trestov uložila účastníkovi Tipos Extraligy podmienečné zatvorenie A-tribúny štadióna na jeden zápas s mesačnou skúšobnou dobou.

K porušeniam prišlo ešte počas štvrťfinálovej série s Popradom, v ktorej Nitrania zdolali víťaza základnej časti 4:2 na zápasy. Najväčšiu pokutu vo výške 4 900 eur dostal klub spod Zobora za previnenie spôsobené porušením povinností organizátora duelu.

V záverečnom šiestom stretnutí série prišlo k umožneniu vstupu na štadión osobe prenášajúcej pyrotechniku, ktorá ju po skončení zápasu použila v sektore domácich fanúšikov na tribúne A. Za tento prečin DK SZĽH uložila podmienečné uzavretie tribúny so skúšobnou dobou na jeden mesiac (s účinnosťou od 5. apríla).

DK SZĽH potrestala Nitru aj dvoma pokutami, oboma vo výške 1 500 eur. V uznesení sa ako dôvody uvádzajú skandovanie vulgárnych nadávok a hádzanie drobných predmetov na ľadovú plochu v treťom zápase série.

Nitrania oslavovali postup cez víťaza základnej časti.
Nitrania oslavovali postup cez víťaza základnej časti.TASR