Miller je najproduktívnejší. Slovan porazil Bystricu, výhra Nitry, Košice zdolali Zvolen

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Miller je najproduktívnejší. Slovan porazil Bystricu, výhra Nitry, Košice zdolali Zvolen

Aktualizované
Spišská Nová Ves je naďalej lídrom Tipos Extraligy.
Spišská Nová Ves je naďalej lídrom Tipos Extraligy.TASR
Hokejisti Spišskej Novej Vsi vyhrali v zápase 19. kola slovenskej hokejovej Tipos Extraligy nad Trenčínom 3:1 a ostávajú na prvom mieste tabuľky. Predposledný je už Poprad, ktorý prehral v Michalovciach.

Spišská Nová Ves - Trenčín 3:1

Spišská Nová Ves potvrdila prvé miesto v tabuľke a doma ukončila päťzápasovú sériu výhier Trenčína. Dve asistencie zaznamenal Kerbashian, ktorý počas trinástich zápasov nazbieral už sedemnásť bodov. Archambault síce strelil gól, ale prišiel o pozíciu najproduktívnejšieho hráča súťaže, kde ho vymenil obranca Miller. Spišiaci zároveň potvrdili pozíciu najlepšieho tímu na domácom ľade, na ktorom zvíťazili vo všetkých desiatich doterajších zápasoch.

Michalovce - Poprad 4:1

Michalovce vyhrali druhý zápas po sebe a poskočili z jedenástej priečky na deviatu. Na spomínanej pozícii ich nahradil práve Poprad. Pre "kamzíkov" to bola desiata prehra v riadnom hracom čase a prvá pod vedením trénera Bjorkstranda. Bodové účty v extralige si vďaka asistenciám otvorili domáci obranca Bindulis a hosťujúci útočník Calof. Dva body získali Pearson (1+1), Daugavinš (0+2) aj Bodák (0+2). 

Liptovský Mikuláš - Nové Zámky 3:6

Americký obranca Mitch Miller je priebežne novým najproduktívnejším hráčom súťaže. Vďaka dvom asistenciám má na konte už 29 bodov (6+21) a preskočil 28-bodového Archambaulta. Ani jeho prínos však na body nestačil, nakoľko žiarila hlavne tretia formácia Nových Zámkov. Pri tom najpodstatnejšom boli Števuliak (1+2), Prokeš (1+1) a Fafrák. "Býci" vyhrali prvý raz po dvoch prehrách a sú na štvrtom mieste. Liptáci ostávajú na šiestom.

Nitra - Humenné 6:2

Humenné sa síce dostalo do rýchleho vedenia o dva góly, ale Nitra skóre otočila. Vďaka presilovkám sa presadili Gill, Harper a Gates. Prvý menovaný zažil vydarené stretnutie, keďže sa celkovo podieľal na štyroch presných zásahoch (2+2). "Corgoni" vyhrali už svoj piaty zápas v rade a v tabuľke ostávajú na piatej pričke. Nováčik je posledný. Humenné zaznamenalo siedmu prehru na ľade súpera v sérii.

Slovan Bratislava - Banská Bystrica 6:1

Do bránky Banskej Bystrice sa postavil skúsený Michal Valent, ktorý prišiel na striedavé štarty zo Žiliny. Ani on ale nedokázal zabrániť vysokej prehre svojho nového zamestnávateľa. V každej tretine inkasoval zhodne po dva góly. Timotej Šille skóroval za "belasých" už druhý raz v treťom vystúpení, premiérový bod za asistenciu získal v extralige mladý útočník Luca Jendek. Gólový účet si zas otvoril kanadský legionár Werek, presadil sa v oslabení. Slovan vymenil na siedmom mieste Banskú Bystricu, tá je ôsma.

Zvolen - Košice 1:4

Košice vyhrali šiesty zápas v rade a bodovali v každom z ostatných desiatich, pričom počas tohto obdobia len raz prehrali. Na druhom mieste tak majú rovnaký počet bodov ako prvá Spišská Nová Ves. Dvakrát sa presadil fínsky útočník Joona Jääskeläinen, oba zásahy padli v presilovkách. Zvolen naopak prehral už štvrtýkrát po sebe a z tretej pozície stráca na spomínanú dvojicu už sedem bodov.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore