Hrunčáková i Klein s prehľadom do finále kvalifikácií na Novom Zélande a v Austrálii

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hrunčáková i Klein s prehľadom do finále kvalifikácií na Novom Zélande a v Austrálii
Aktualizované
Hrunčáková je krok od hlavnej súťaže v Aucklande.
Hrunčáková je krok od hlavnej súťaže v Aucklande.TASR
Nová tenisová sezóna sa pomaly začína a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností nestavia do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 30. decembra?

22:32 - Bitky s Nadalom a Djokovičom? Rád by som dostal šancu zahrať si proti nim, vraví Murray.

19:00 - Austrália je mojím šťastným miestom, vraví Djokovič. Na United Cupe ho čaká čínska prekážka.

18:12 - Zápas 1. kola kvalifikácie na tenisovom turnaji ATP v austrálskom Brisbane narušila prítomnosť hada, ktorý sa priplazil ku kurtu. Incident sa odohral po prvom sete stretnutia medzi domácim Jamesom McCabeom a Rakúšanom Dominicom Thiemom.

Plaz sa objavil medzi elektrickými drôtmi na strane kurtu pred divákmi. Situáciu rýchlo riešili ochrankári, no hlavný rozhodca musel duel prerušiť, pretože had vystrašil hráčov aj fanúšikov. Rakúšana to nerozhodilo a po neúspešnom prvom sete dokázal vývoj stretnutia proti 20-ročnému Austrálčanovi otočiť vo svoj prospech a zvíťaziť 2:6, 7:6 (4), 6:4.

16:17 - Skupina A ponúkla súboje Poliakov s Brazílčanmi, všetky tri vyhral tím z Európy. Prvý bod nasmeroval na poľské konto Hurkacz, ktorý pokoril Seybotha Wilda. Na 2:0 zvýšila Swiateková, keď si za 78 minút poradila s Haddadovou Maiovou. Víťazi oboch stretnutí triumfovali aj v zmiešanej štvorhre a Juhoameričanov tak celkovo zdolali 3:0.

14:38 - V skupine D austrálskeho United Cupu si nemecký výber poradil s talianskymi protivníkmi pomerom 2:1 na zápasy. Po prehratom tajbrejku so Sonegom a dvoch vyhratých setoch získal prvý bod Zverev. O vyrovnanie sa postarala Paoliniová, ktorá zdolala Kerberovú. Tá si však vylepšila chuť v zmiešanej štvorhre, keď po boku Zvereva zvíťazila nad duom Moratelliová - Sonego.

10:30 - Českým tenistom sa nevydaril úvodný zápas na United Cupe. V E-skupine v Perthe podľahli Číne 0:3. Číňania rozhodli už vo dvojhrách, najprv Jiří Lehečka prehral s Čang Č’-čenom 7:5, 3:6, 4:6 a následne wimbledonská šampiónka Markéta Vondroušová podľahla Čeng Čchin-wenovej takisto v troch setoch 1:6, 6:2, 1:6. Česká dvojica potom nestačila na rovnakých súperov ani v záverečnej miešanej štvorhre.

9:30 - Ja a vyhrávať turnaje? Tomu už neverím, povedal pred návratom kedysi nezlomný Nadal.

08:30 - Holandskí tenisti úspešne vstúpili do United Cupu, turnaja miešaných družstiev v Austrálii. V F-skupine v Sydney zdolali Nórsko 2:1. O triumfe rozhodla až štvorhra, v ktorej Demi Schuursová s Wesley Koolhofom zvíťazili nad duom Ulrikke Eikeriová, Casper Ruud 7:6 (5), 7:5.

07:15 - Aj Lukáš Klein sa pozrie do finále kvalifikácie, hoci na podujatí ATP v austrálskom Brisbane. Slovenský tenista vyradil v semifinále v dvoch setoch šiesteho nasadeného Quentina Halysa 6:4, 7:6 (1) za 96 minút. Jeho súperom bude nasadená jedenástka kvalifikácie Maxime Cressy.

01:15 - Viktória Hrunčáková postúpila do finále kvalifikácie na turnaji WTA v novozélandskom Aucklande. V 1. kole si ako nasadená štvorka poradila s Američankou Bethanie Mattekovou-Sandsovou hladko 6:1, 6:3. V boji o postup do hlavnej súťaže dvojhry sa stretne v sobotu so Švajčiarkou Lulu Sunovou.