Sabalenková zvládla trojsetovú bitku v Madride. Jamrichová s Vargovou oslavujú tituly

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková zvládla trojsetovú bitku v Madride. Jamrichová s Vargovou oslavujú tituly

Jamrichová potvrdila úlohu favoritky.
Jamrichová potvrdila úlohu favoritky.Profimedia
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 28. apríla?

22:45 - Dvojnásobná šampiónka Aryna Sabalenková pokračuje v útoku na obhajobu minuloročného triumfu na turnaji WTA 1000 v Madride. Svetová dvojka zvládla v treťom kole dvaapolhodinovú bitku s americkou tínedžerkou Robin Montgomeryovou, ktorá štartovala na divokú kartu. Bieloruska zvíťazila 6:1, 6:7, 6:4 a postúpila do osemfinále. Jej ďalšou súperkou bude Danielle Collinsová.

20:10 - Danielle Collinsová predĺžila svoju víťaznú sériu na 15 zápasov. Američanka, ktorá vyhrala predchádzajúcu tisícovku v Miami a antukový turnaj v Charlestone, otočila svoj druhý zápas v španielskej metropole a po výhre 3:6, 6:4, 6:1 nad kvalifikantkou Jaqueline Cristian postúpila do prvého miestneho osemfinále.

18:50 - Jasmine Paoliniová, februárová šampiónka z turnaja WTA 1000 v Dubaji, zdolala v Madride Caroline Garciovú 6:3, 6:2. Svetová trinástka vyhrala len tretí z ôsmich vzájomných duelov s Francúzkou a opäť si zlepšila miestnu bilanciu. O druhé antukové štvrťfinále v rade sa Talianka stretne s premožiteľkou Markéty Vondroušovej Mirrou Andrejevovou.

18:00 - Taylor Fritz v treťom kole turnaja v Madride zdolal argentínskeho antukára Sebastiana Báeza 6:2, 6:3. Američan vyhral piaty zápas bez straty setu. O svoje prvé štvrťfinále v Madride si zahrá s Hubertom Hurkaczom.

17:45 - Carlos Alcaraz dokázal po takmer mesačnej prestávke vyhrať aj svoj druhý zápas na domácom turnaji Masters 1000 v Madride. Španielsky víťaz posledných dvoch ročníkov zdolal v prvom vzájomnom strete Brazílčana Thiaga Seybotha 6:3, 6:3. V osemfinále ho čaká repríza minuloročného finále s Nemcom Janom-Lennardom Struffom.

Zostrih zápasu.
Flashscore

17:15 - Markéta Vondroušová prehrala v treťom kole turnaja WTA 1000 v Madride s Ruskou Mirrou Andrejevovou. S premožiteľkou Lindy Noskovej ťahala za kratší koniec 5:7, 1:6 a ani na tretí pokus sa medzi 16 najlepších v španielskej metropole nedostane.

16:30 - Poľský tenista Hubert Hurkacz porazil v treťom kole turnaja Masters v Madride Nemca Daniela Altmaiera 6:4, 7:6 a postúpil medzi 16 najlepších. Aktuálna svetová deviatka sa o vyrovnanie miestneho maxima stretne s víťazom duelu medzi antukovým špecialistom Sebastianom Báezom a Taylorom Fritzom.

15:50 - Darja Kasatkinová v treťom kole turnaja WTA 1000 v Madride prekonala krajanku Anastasiu Pavľučenkovovú 7:6, 7:5, hoci v oboch setoch prehrávala o brejk. Ruska sa tak tretí rok po sebe dostala do osemfinále na tomto podujatí a o druhé štvrťfinále (2018) si zahrá s Juliou Putincevovou.

15:30 - Slovenskú úspešnú tenisovú nedeľu podčiarkla ďalším úspechom Nina Vargová. Len niekoľko minút po tom, čo jej krajanka Renáta Jamrichová ovládla turnaj ITF W15 v Španielsku, sa mohla z celkového triumfu totožne na antuke v tuniskom Hammamete (ITF W35) tešiť aj staršia z dvojice Sloveniek. Vargová za 2 hodiny a 19 minút porazila favorizovanú Belgičanku Marie Benoitovú výsledkom 6:3, 2:6 a 6:2. Čítajte viac.

15:07 - Andrej Rubľov na turnaji Masters v Madride prerušil sériu štyroch prehier a dosiahol prvé víťazstvo od kontroverznej diskvalifikácie v Dubaji. Rus aj vďaka piatim odvráteným setbalom zdolal domáceho Alejandra Davidovicha 7:6, 6:4 a aj pri štvrtom štarte na turnaji Caja Mágica postúpil do osemfinále. V ňom sa stretne s Tallonom Griekspoorom (H2H 2:0).

Zostrih zápasu.
Flashscore

14:45 - Slovenka Renáta Jamrichová sa stala víťazkou antukového turnaja ITF W15 v španielskom Telde. Vo finále porazila domácu hráčku Mariu Garciovú Cidovú, čím si na konto pripísala druhý titul medzi ženami. Čítajte viac.

13:30 - Holger Rune pokračuje v tohtoročnej mizérii a opäť po roku končí v Madride už v treťom kole. Aktuálne 12. hráč sveta prehral 4:6, 6:4, 3:6 s Tallonom Griekspoorom, ktorý sa tak len druhýkrát dostal do osemfinále Masters.

12:50 - Bejleková sa vo svojom najväčšom osemfinále na turnaji WTA 1000 v Madride stretne s Jelenou Rybakinovou. Svetová štvorka po Lucii Bronzettiovej nepovolila Mayar Sherifovej ani set. Egypťanku zdolala 6:1, 6:4. Jedna z najväčších favoritiek vyhrala aj svoj šiesty tohtoročný stret na antuke a zaútočí na prvé štvrťfinále v Caja Mágica.

12:25 - Sara Bejleková pokračuje na turnaji WTA 1000 v Madride vo svojej životnej sérii a naďalej zbiera prvé víťazstvá na významných podujatiach na najvyššom okruhu. Po zvládnutí kvalifikácie zvládla v hlavnom žrebe už tri zápasy. V treťom kole zmietla nenasadenú Ashlyn Kruegerovú 6:3, 6:1 a zahrá si najväčšie osemfinále v kariére. V ňom vyzve Jelenu Rybakinovú alebo Mayar Sherifovú.

10:40 - O titul na podujatí ITF, pre zmenu W35, zabojuje aj ďalšia Slovenka. Osemnásťročná nenasadená Nina Vargová sa o 12:00 postaví na antuku v tuniskom Hammamete. Ašpirantkou na trofej je šestka turnaja Belgičanka Marie Benoitová

10:35 - Renáta Jamrichová sa na antuke v španielskom Telde pobije o titul na turnaji ITF W15. Proti nej bude stáť domáca Maria Garciová Cidová. Stále iba 16-ročná Slovenka je favoritkou aj vzhľadom na to, že je v pavúku treťou nasadenou hráčkou.

09:17 - Rafael Nadal, ktorý sa vo svojich 38 rokoch snaží dostať späť do formy, po sobotňajšom víťazstve nad Austrálčanom Alexom de Minaurom na turnaji Masters 1000 v Madride vysvetlil, že potrebuje získať späť dôveru vo svoje telo. Nadal zdolal svetovú jedenástku v druhom kole 7:6, 6:3.

"Potrebujem sa uistiť, že moje telo reaguje pozitívne, aby som zmenil svoj pohľad na French Open. Nie výsledok zápasu zmení môj názor na účasť na turnaji. Potrebujem znovu získať dôveru vo svoje telo. Potom potrebujem znovu nadobudnúť sebadôveru a hrať svoj tenis," vysvetlil 38-ročný Španiel.

08:44 - Nedeľňajší program na tohtoročnom turnaji Mutua Madrid Open bude pokračovať obhajobou Carlosa Alcaraza, Španiel sa premiérovo stretne s Thiagom Seybothom, a Aryny Sabalenkovej, ktorá nastúpi proti 183. hráčke sveta Robin Montgomeryovej.