Karlsson deklaroval svoju produktivitu, Crosby s ďalšou 50-bodovou sezónou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Karlsson deklaroval svoju produktivitu, Crosby s ďalšou 50-bodovou sezónou
Kanadský útočník opäť potvrdil svoje kvality.
Kanadský útočník opäť potvrdil svoje kvality. Profimedia
Švédsky hokejista Erik Karlsson prekročil v tejto sezóne NHL hranicu 60 bodov. K triumfu San Jose, ktoré zdolalo Dallas 5:3, prispel gólom a troma asistenciami. Od sezóny 1988/89 je tak prvým obrancom ligy s viac ako 60 bodmi v úvodných 46 zápasoch.

Pre oficiálnu webstránku NHL Karlsson uviedol: "Myslím si, že všetci v tíme odvádzajú každý deň skvelú prácu. Keby nepracoval každý, úspech by nemal nikto. Ja len ťažím z práce celého tímu." Šesťdesiatbodovú métu prekonal spomedzi bekov za rovnaký počet zápasov naposledy Paul Coffey z Pittsburghu Penguins.

Tridsaťdvaročný Švéd navyše vyrovnal najproduktívnejší zápis obrancu Sharks v jednom zápase. Zadáci San Jose získali štyri body jedenásťkrát a naposledy sa to podarilo práve Karlssonovi počas novembrovej prehry 5:6 po nájazdoch proti Anaheimu. Vtedy zaznamenal tri góly a jednu asistenciu. Okrem toho to bol preňho deviaty štvorbodový duel v NHL, čo je najviac spomedzi aktívnych obrancov v lige.

V drese Dallasu dosiahol 30. gól v sezóne Jason Robertson, ktorý zvýšil v 24. minúte na 2:0. Stačilo mu na to 46 zápasov, čo je v klubovej histórii najmenej od sezóny 1986/87. Ešte v drese Minnesoty North Stars vsietil vtedy 30 gólov za 31 zápasov Dino Ciccarelli.

Pittsburgh vo štvrtok prehral v Ottawe po predĺžení, no o zápis do individuálnych štatistík sa opäť postaral Sidney Crosby. Kanaďan asistoval pri prvom góle svojho tímu a získal tak 50. bod v šestnástej sezóne v NHL. Jediný aktívny hráč s lepšou bilanciou je Alexander Ovečkin – kapitán Washingtonu má na konte sedemnásť takýchto sezón. V prebiehajúcom ročníku zatiaľ nazbieral 52 bodov (30+22).

V drese Crosbyho súpera rozhodol duel v predĺžení Brady Tkachuk a vyrovnal práve Karlssonov zápis z jeho pôsobenia v drese Senators. Obaja majú spolu s Mikeom Hoffmanom na konte šesť gólov v predĺžení o jeden viac strelil len Mike Fisher.