Maroko šokovalo Belgicko, po dvoch góloch vyhralo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Maroko šokovalo Belgicko, po dvoch góloch vyhralo
Aktualizované
Maroko šokovalo Belgicko, po dvoch góloch vyhralo
Maroko šokovalo Belgicko, po dvoch góloch vyhraloStatsPerform/Profimedia
Futbalisti Belgicka prehrali v druhom zápase na MS v Katare proti Maroku a situácia v skupine sa poriadne zdramatizovala.

Belgicko - Maroko 0:2 (0:0)

Gól: 73. Sabiri, 90+2. Aboukhlal

ŽK: Onana - Sabiri

Belgicko: Courtois - Meunier (81. Lukaku), Alderweireld, Vertonghen - Castagne, Onana (60. Tielemans), Witsel, T. Hazard (75. Trossard) - De Bruyne, E. Hazard (60. Mertens) - Batshuayi (75. de Ketelaere)

Maroko: Munir - Hakimi (68. Sabiri), Aguerd, Saïss, Mazraoui - Ounahi (78. El Yamiq), Amrabat, Amallah (68. El Idrissi) - Ziyech, En-Nesyri (73. Hamdallah), Boufal (73. Aboukhlal)

Belgicko vstúpilo do stretnutia so snahou byť aktívne, ale Maroko bolo na protivníka dobre pripravené. Napriek tomu mal šancu už v piatej minúte útočník Michy Batshuayi, no brankár Munir jeho pokus vyrazil na roh.

Africký tím sa postupne dostával na útočnú polovicu, spoliehal sa hlavne na brejky. Jeden z nich zakončil Achraf Hakimi strelou z dobrej pozicie nad bránku. Kevin de Bruyne zahrával priamy kop na krídle, namiesto centru chcel zakončiť. Chýbalo len niekoľko decimetrov.

V nadstavenom čase získal vedľa pokutového územia priamy kop Hakim Ziyech, sám ho aj zahral strieľaným centrom a lopta prešla cez Thibauta Courtoisa do siete, ale systém VAR nakoniec odhladil, že v ofsajde sa nachádzal kapitán Roman Saïss, ktorý sa lopty nedotkol, no výrazne ovplyvnil možný zákrok gólmana.

Technickým pokusom po zmene strán mieril Soufiane Boufal tesne vedľa vzdialenejšej žrdi. En-Nesyri po hodine hry nehlavičkoval z hranice päťky, pretože pred ním zasiahol Vertonghen. Striedajúci Dries Mertens po príchode na ihrisko rýchlo preveril Munira, ktorý dokázal zasiahnuť.

V 73. minúte už Maroko oficiálne vyhrávalo. Podobne ako Ziyech, tak aj Abdelhamid Sabiri zakončil priamy kop z miesta vedľa šestnástky priamo na bránku, čo Courtois nečakal a kapituloval - 0:1.

Abdelhamid Sabiri takto nachytal Courtoisa v bránke Belgicka.
Abdelhamid Sabiri takto nachytal Courtoisa v bránke Belgicka.StatsPerform/Profimedia

Belgický kouč Robert Martínez reagoval striedaniami, na záver poslal aj uzdraveného útočníka. Romelu Lukaku mal pomôcť aspoň vyrovnať. To sa nepodarilo. Už počas nadstaveného času Courtois vyrazil strelu Hamdallaha, ale po prihrávke Ziyecha na malé vápno si loptu našiel Zakaria Aboukhlal a nechytateľne pod brvno zvýšil skóre - 0:2.

Maroko sa po zisku troch bodov dostalo na čelo skupiny, kde ich má dokopy štyri, ale predbehnúť ho môže Chorvátsko, ktoré po remíze v prvom zápase hrá o 17:00 proti Kanade. Belgicko bude v každom prípade bojovať o postup v poslednom dueli s Chorvátskom.