Molčan uhral v Španielsku iba štyri gemy, Sinner  prvým 4-násobným premožiteľom Alcaraza

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Molčan uhral v Španielsku iba štyri gemy, Sinner prvým 4-násobným premožiteľom Alcaraza
Aktualizované
Molčan sa predstaví v 1. kole.
Molčan sa predstaví v 1. kole.TASR
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 3. októbra?

18:40 - V Pekingu postúpila aj turnajová šestka Maria Sakkariová z Grécka, ktorá zdolala Češku Lindu Fruhvirtovú 6:4, 6:2

18:20 - Jannik Sinner ako prvý tenista dokázal poraziť Carlosa Alcaraza už po štvrtýkrát. V semifinále turnaja ATP 500 v Pekingu zvíťazil nad o dva roky mladším španielskym rivalom 7:6, 6:1 a stane sa iba druhým Talianom v TOP 5 svetového rebríčka. O tretí tohtoročný a celkovo deviaty titul si zahrá s Daniilom Medvedevom, s ktorým prehral všetkých šesť vzájomných súbojov.

17:05 - Hlasy tenistov boli vypočuté. Australian Open sa bude hrať o deň dlhšie.

15:27 - Jelena Rybakinová absolvuje pri svojom debute na WTA 1000 v Pekingu svoj prvý turnaj od nepodareného US Open a do osemfinále prešla bez straty setu. Nasadená päťka si poradila 7:5, 6:0 s Tatjanou Mariaovou a ďalej sa stretne so 16-ročnou Mirrou Andrejevovou, ktorá deklasovala krajanku Anastasiu Pavljučenkovovú a zaútočí na svoje prvé štvrťfinále na najvyššom okruhu.

15:07 - Alex Molčan nezvládol vstup do turnaja v Alicante a končí hneď v prvom kole. Nad jeho sily bol Rakúšan Novak, ktorému podľahol 1:6 a 3:6.

14:49 - Daniil Medvedev zdolal v semifinále na ATP 500 v Pekingu 6:4, 6:3 Alexandera Zvereva a ukončil jeho tohtoročnú neporaziteľnosť na ázijskom kontinente. Vzájomnú bilanciu s Nemcom upravil na 10:7 zo svojho pohľadu a už ôsmykrát v tohtoročnej sezóne postúpil do finále, siedmykrát na tvrdých povrchoch. O 21. kariérny titul a už šiesty v aktuálnom roku sa bude usilovať proti Carlosovi Alcarazovi alebo Jannikovi Sinnerovi.

Zostrih zápasu Zverev – Medvedev
Flashscore

14:36Sebastian Korda bol v Astane veľmi blízko svojmu druhému triumfu na turnajoch ATP. Syn slávneho bývalého českého tenistu ale vo finále zahodil náskok setu a brejku a Adrianovi Mannarinovi nakoniec podľahol 6:4, 3:6, 2:6. Francúzsky veterán upravil svoju bilanciu vo finálových dueloch na najvyššom okruhu na 4:10 a zložil úspešný reparát za prehrané finále v tomto dejisku v roku 2020.

Zostrih zápasu Korda – Mannarino.
Flashscore

14:18 - Veronika Kudermetovová prišla do Pekingu po zisku trofeje v Tokiu, po voľnom žrebe v prvom kole nezačala dobre. Nasadená Ruska však po prehranom úvodnom sete prepla na vyššie obrátky a Ukrajinku Lesiu Curenkovú nakoniec deklasovala 3:6, 6:0, 6:0. Jej osemfinálovou súperkou bude víťazka nedávneho US Open Cori Gauffová.

13:49 - Iga Swiateková pokračuje v suverénnom debute na WTA 1000 v Pekingu. Nasadená dvojka, ktorá prišla po roku a pol o post svetovej jednotky, si po Sare Sorribesovej poradila ľahko aj s Varvarou Gračevovou a po víťazstve 6:4, 6:1 prešla do osemfinále. V ňom ju čaká derby s Magdou Linetteovou.

Zostrih zápasu Gračevová – Swiateková
Flashscore

13:26 - Lukáš Klein si zdolaním Brita Coxa vybojoval miestenku do osemfinále podujatia v Alicante. Prvé kolo vyhral pomerom 6:3 a 6:2, teraz ho čaká Nemec Martener.

12:58 - Cori Gauffová zvládla aj svoj druhý zápas v úlohe grandslamovej šampiónky, ale tentoraz sa poriadne nadrela. V druhom kole na prestížnej "tisícke" v Pekingu musela returnovať na udržanie sa v zápase a Petru Martičovú zdolala až po troch hodinách 7:5, 5:7, 7:6 (2). V osemfinále sa 14 duelov neporazená svetová trojka a úradujúca víťazka US Open stretne s Veronikou Kuděrmetovovou alebo Lesjou Curenkovou.

11:15 - Zahodený mečbal, frustrácia a diskvalifikácia. Polmans napálil loptičku do rozhodcu.

10:37 - Ons Džabúrová svoju víťaznú sériu na sedem zápasov nenatiahla. Tunisanka sa v sobotu radovala z triumfu na menšej akcii v Ningbu, ale na prestížnej "tisícke" v Pekingu stroskotala už v druhom kole po porážke 6:7, 1:6 s Martou Kosťukovou. Ukrajinka sa pokúsi na skalp nasadenej sedmičky nadviazať proti Ľudmile Samsonovovej.

09:29 - Aryna Sabalenková sa v druhom kole svojho prvého turnaja v úlohe svetovej jednotky nečakane nadrela. Britku Katie Boulterovú v Pekingu pokorila až po vyše dva a pol hodine boja 7:5, 7:6, hoci súperka v oboch setoch podávala na zisk dejstva. V osemfinále sa stretne s Taliankou Jasminou Paoliniovou.

Zostrih zápasu Sabalenková – Boulterová
Flashscore

09:11Caroline Garciová na podniku WTA 1000 v Pekingu zdolala 6:3, 3:6, 6:3 Kazašku Juliu Putincevovú, s ktorou si v piatom vzájomnom dueli poradila len druhýkrát. O postup do štvrťfinále si francúzska šampiónka z roku 2017 zahrá znova po týždni s Ukrajinkou Anhelinou Kalininovou.

08:45 - Svetová štvorka Jessica Pegulová v Pekingu porazila 6:7, 6:2, 6:1 Annu Blinkovovú, vyhrala aj druhý vzájomný duel a postúpila do osemfinále. V ňom na Američanku čaká Lotyška Jelena Ostapenková, ktorá má stále teoretickú nádej postúpiť na Turnaj majsteriek.

Zostrih zápasu Pegulová – Blinkovová
Flashscore

07:25 - Po zrušenom súboji s Bielorusom Ivaškom čaká Lukáša Kleina v Španielsku stret s Danielom Coxom. Na víťaza tohto duelu čaká nemecký oponent Maximilian Marterer.

07:12 - Na harde v španielskom Alicante odštartuje svoje pôsobenie Alex Molčan. Súperom slovenskej jednotky bude rakúsky tenista Dennis Novak, s ktorým sa naposledy stretol v roku 2019 a má s ním vyrovnanú bilanciu 1:1.

06:28 - Víťazstvom nad Casperom Ruudom v Pekingu sa Carlos Alcaraz dostal do 12. semifinále turnaja ATP v roku 2023. Posledným tenistom mladším ako 21 rokov, ktorý v jednom kalendárnom roku bojoval o postup do finále viackrát, bol so 16 takýmito vystúpeniami Stefan Edberg (1986).