Hamilton považuje Veľkú cenu Španielska za perfektný test pre Mercedes

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hamilton považuje Veľkú cenu Španielska za perfektný test pre Mercedes

Hamilton sa teší na ďalšie preteky.
Hamilton sa teší na ďalšie preteky.Reuters
Sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton (38) vo štvrtok povedal, že nedeľňajšia Veľká cena Španielska by mala Mercedesu poskytnúť lepší obraz o skutočnom potenciáli jeho modernizovaného vozidla.

Mercedes predstavil vylepšený monopost na minulotýždňových pretekoch v Monaku so zmenami na bočnom podvozku, ale charakter pomalého a kľukatého pouličného okruhu sťažoval vyvodenie akýchkoľvek záverov.

"Z Monaka sa toho veľa povedať nedá, nikdy by ste sa nerozhodli testovať modernizáciu tam" povedal Hamilton vo štvrtok novinárom na okruhu Catalunya.

"V Barcelone nás čaká perfektná testovacia trať. Má veľa stredne rýchlych a rýchlych zákrut, takže by sme mali získať naozaj dobrý prehľad o tom, ako stojíme v porovnaní s ostatnými. Z toho, čo som cítil na posledných pretekoch, som naozaj zvedavý. Myslím, že vlani tu boli naše preteky celkom slušné, aj keď sme mali na štarte defekt," doplnil Brit. George Russell bol minulý rok v Španielsku tretí a Hamilton piaty.

Mercedes od začiatku sezóny márne doháňa náskok majstrovského Red Bullu, ktorý je ďaleko pred ostatnými a vyhral všetkých šesť doterajších podujatí. Aston Martin používa motory Mercedes a v poradí konštruktérov je stále pred továrenským tímom. Ferrari takisto dúfa, že sa mu podarí zrýchliť. Zlepšenie chce dosiahnuť aj Alpine.

Konzultant Red Bullu Helmut Marko povedal rakúskym médiám, že jeho tím bude v Barcelone skúšať niečo nové, ale líder šampionátu Max Verstappen to bagatelizoval. "Myslím si, že aj Helmut Marko sa trochu nadchol, takže neviem. Robíme len náš normálny program a nič bláznivé," uzavrel dvojnásobný šampión z Holandska.