Prestup Hamiltona do Ferrari? Začína sa spomínať výška možného platu majstra sveta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prestup Hamiltona do Ferrari? Začína sa spomínať výška možného platu majstra sveta
V prípade prestupu do Ferrari by sa Hamilton spojil s Leclercom.
V prípade prestupu do Ferrari by sa Hamilton spojil s Leclercom.Reuters
Lewisovi Hamiltonovi (38) končí v závere aktuálnej sezóny F1 zmluva s Mercedesom a špekulácie o tom, že by sedemnásobný majster sveta mohol prestúpiť do Ferrari, opäť naberajú na obrátkach.

Denník Daily Mail v pondelok informoval, že Ferrari sa chystá Britovi ponúknuť 40 miliónov libier za to, že bude pretekať v červenom drese ako tímový kolega Charlesa Leclerca, pričom ho oslovil prezident spoločnosti John Elkann. Taliansky denník Gazzetta dello Sport uviedol, že tieto špekulácie "by zrejme mali základ pravdy", ale nemohol potvrdiť sumy.

Mercedes ani Ferrari sa k tomu nevyjadrili, ale na sociálnych sieťach to šumelo. Hamilton bol s talianskym tímom spájaný už predtým. Vo svojej súkromnej zbierke áut má minimálne jeden z ich luxusných športových automobilov a v roku 2019 sa s Elkannom dvakrát spoločensky stretol.

Hamilton je už roky spájaný s prestupom do Ferrari
Hamilton je už roky spájaný s prestupom do FerrariReuters

Špekulácie, že by mohol po boku Leclerca nahradiť štvornásobného majstra sveta Sebastiana Vettela, vtedy vyšli navnivoč, hoci Nemca koncom roka 2020 nahradil Španiel Carlos Sainz. Teraz je situácia iná a existuje aj niekoľko dôvodov, prečo by určité strany mohli chcieť dať fámam dodatočný impulz, keďže sa blíži víkendová ukážková Veľká cena Monaka.

Hamilton nevyhral preteky od roku 2021, pričom George Russell je v tíme vychádzajúcim talentom, ale takéto špekulácie zdôrazňujú jeho pretrvávajúci status superhviezdy a posilňujú jeho vyjednávaciu pozíciu - aj keď Mercedes to nepotrebuje pripomínať.

Na strane Ferrari je jednotkou tímu Leclerc, ale monackému jazdcovi sa skončí zmluva na konci roka 2024 a keďže jeho trpezlivosť občas dochádza, je spájaný aj s Mercedesom. V apríli na otázku, či viedol nejaké rozhovory s bývalými šampiónmi, Leclerc odpovedal: "Zatiaľ nie."

Leclerc je v súčasnosti jazdcom číslo 1 vo Ferrari
Leclerc je v súčasnosti jazdcom číslo 1 vo FerrariReuters

Prestup Hamiltona by bol zo strany Ferrari aktuálnou pripomienkou, že nie sú na vysnívanej pozícii, hoci Sainz by z toho nebol nadšený. Brit potrebuje víťazné auto, aby mohol zabojovať o rekordný ôsmy titul. Nadchádzajúce preteky pomôžu posúdiť, či mu ho Mercedes dokáže poskytnúť, alebo či má poslednú šancu niekde inde.

Nakoľko vážne by Hamilton mohol uvažovať o prestupe do Maranella sa ešte len uvidí a druhý najstarší jazdec šampionátu v posledných mesiacoch pevne poukazoval na to, že bude pokračovať v pretekoch s Mercedesom. Výrobca ho podporoval počas celej kariéry a poskytuje mu značnú osobnú a obchodnú slobodu, ktorá by vo Ferrari nemusela byť k dispozícii.

Wolff už skôr zľahčoval obavy, že by Hamilton mohol opustiť Mercedes
Wolff už skôr zľahčoval obavy, že by Hamilton mohol opustiť MercedesReuters

"V tejto rodine sa naďalej cítim ako doma. Ak mám byť úprimný, vidím sa v Mercedese až do svojich posledných dní. V tíme mám úžasných spojencov, mám tu skvelé vzťahy," povedal Hamilton na aprílovej Veľkej cene Austrálie.

Šéf Mercedesu Toto Wolff síce v marci uviedol, že by nemal žiadne výčitky, ak by Hamilton cítil potrebu hľadať si iné miesto, ale zároveň spochybňoval jazdcov odchod.