Prvý tréning na VC Miami v réžii Mercedesu, druhú časť už ovládla konkurencia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvý tréning na VC Miami v réžii Mercedesu, druhú časť už ovládla konkurencia

Russell zažil dva odlišné tréningy.
Russell zažil dva odlišné tréningy.Profimedia
George Russell (25) bol najrýchlejším jazdcom v prvom tréningu Veľkej ceny Miami. Jeho čas 1:30,125 bol o niečo viac ako dve desatiny lepší než výkon jeho tímového kolegu z Mercedesu Lewisa Hamiltona (38), ktorý skončil druhý. Nasledujúci tréning sa už niesol v réžii ich konkurentov.

Najlepšiu trojku prvých tréningových jázd doplnil Charles Leclerc na Ferrari, za ktorým skončil úradujúci majster sveta Max Verstappen na Red Bulle. Najaktívnejším pilotom bol Japonec Júki Cunoda, ktorý na svojom AlphaTauri absolvoval 28 kôl, jeho tímový kolega Nyck De Vries ich mal naopak najmenej (10) a po šmyku takmer skončil v bariére. Prekvapením bolo jedenáste miesto Sergia Péreza.

Poradie voľného tréningu 1
Poradie voľného tréningu 1F1

Druhá kapitola tréningu sa niesla v réžii holandského obhajcu titulu, pred druhým Sainzom mal v cieli náskok takmer štyroch desatín sekundy. Za Španielom skončil jeho monacký parťák, ktorý však predtým vyletel z trate v ôsmej zákrute a svoje predné zavesenie zdemoloval o stenu popri okruhu. Tretím najlepším časom ale zopakoval umiestnenie spred niekoľkých hodín dozadu. Mexičan Pérez si výrazne polepšil, skončil štvrtý.

Strata ďalších jazdcov na prvého Verstappena už bola o čosi značnejšia. Predtým dominantný Russell obsadil až 15. priečku, Hamilton siedmu. Tretí tréning je na programe v sobotu 6. mája od 18:30.