Môžeme byť hrdí, hlásil. Bento nebude pokračovať ako tréner Južnej Kórey

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Môžeme byť hrdí, hlásil. Bento nebude pokračovať ako tréner Južnej Kórey

Bento po štyroch rokoch končí na lavičke ázijskej krajiny.
Bento po štyroch rokoch končí na lavičke ázijskej krajiny.Profimedia
Paulo Bento (53) nebude pokračovať ako tréner futbalovej reprezentácie Kórejskej republiky. Portugalský kouč to povedal po pondelkovom vypadnutí v osemfinále MS v Katare s Brazíliou (1:4).

Do tímu prišiel v auguste 2018 a zmluvu mal do konca MS. Kórea sa pod jeho vedením prebojovala do vyraďovačky prvýkrát od roku 2010, keď v záverečnom skupinovom zápase zdolala Portugalsko 2:1 a postúpila na úkor Uruguaja vďaka lepšiemu skóre.

"Teraz musím premýšľať o mojej budúcnosti, ale nezostanem s kórejským tímom. Oddýchnem si a potom uvidíme. Informoval som hráčov a prezidenta federácie, no toto rozhodnutie som spravil už v septembri. Chcem sa im poďakovať a som veľmi hrdý na to, že som mohol byť ich tréner," uviedol päťdesiattriročný Bento.

Jeho zverenci v osemfinále nestačili na favorizovanú Brazíliu, ktorá strelila už v prvom polčase štyri góly. V druhom zmiernil prehru Paik Seung-Ho.

"Myslím si, že môžeme byť veľmi hrdí na to, čo sme na týchto MS dokázali. A tiež na to, čo sa nám podarilo za uplynulé štyri roky," citovala ho agentúra AFP.