Možnosť získať prvú zmluvu Messiho s Barcelonou. Slávnu servítku čaká státisícová dražba

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Možnosť získať prvú zmluvu Messiho s Barcelonou. Slávnu servítku čaká státisícová dražba
Kapitán Argentíny napísal v Katalánsku futbalovú históriu.
Kapitán Argentíny napísal v Katalánsku futbalovú históriu.Reuters
Servítku, na ktorej 13-ročný Lionel Messi (36) podpísal svoju prvú zmluvu s Barcelonou, vydražia v marci. Vyvolávacia cena je stanovená na 300-tisíc libier, uviedol v stredu britský aukčný dom Bonhams.

"Servítkový kontrakt" bol podpísaný v decembri 2000, keď sa Carles Rexach, vtedajší športový riaditeľ Barcelony, dohodol s Jorgem Messim a agentom Horaciom Gaggiolim na angažovaní argentínskeho mladíka, ktorý sa neskôr stal najlepším strelcom klubu všetkých čias.

Kľúčový moment futbalovej histórie sa udial po tom, čo Rexach pozval Messiho staršieho na obed pre jeho obavy z nedostatočnej odozvy po prvých skúškach jeho syna v španielskom klube.

"V Barcelone, 14. decembra 2000 a za prítomnosti pánov Minguellu a Horacia, Carles Rexach, športový riaditeľ FC Barcelona, týmto súhlasí, na svoju zodpovednosť a bez ohľadu na akékoľvek nesúhlasné názory, s podpisom zmluvy s hráčom Lionelom Messim, za predpokladu, že dodržíme dohodnuté sumy," píše sa na servítke z tenisového klubu Pompeia.

Dohoda, ktorú ratifikoval vtedajší prezident klubu Joan Gaspart, bola formálne podpísaná ešte v ten istý večer a o mesiac neskôr Barcelona dokončila podpis Messiho, ktorý tak začal svoje 20-ročné pôsobenie v katalánskom klube. Osemnásobný držiteľ Zlatej lopty pomohol mužstvu vyhrať 35 titulov, na konte má rekordných 782 vystúpení a 674 gólov.