Nominácia slovenských florbalistov na MS s navrátilcom Nehilom aj tromi nováčikmi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nominácia slovenských florbalistov na MS s navrátilcom Nehilom aj tromi nováčikmi
Slovenská florbalová reprezentácia chce na šampionáte uspieť.
Slovenská florbalová reprezentácia chce na šampionáte uspieť.Profimedia
V nominácii slovenskej florbalovej reprezentácie na MS vo Švajčiarsku (od 5. do 13. novembra, Zürich a Winterthur) sú traja nováčikovia Vladimír Bačinský, Samuel Kelemen a Jakub Košarišťan. Po šiestich rokoch sa do mužstva vrátil Peter Nehila z českého klubu Panthers Otrokovice.

"Oproti predchádzajúcemu šampionátu nastalo v tíme pár zmien. Reprezentačnú kariéru ukončil Lukáš Řezanina, do hlavnej nominácie sa nezmestil Martin Kubovič. Ten je však medzi náhradníkmi a z nich môžeme na MS zobrať ešte jedného hráča do poľa. Zároveň opäť aplikujeme osvedčenú nomináciu tretieho brankára, ktorým bude Šimon Melega," uviedol tréner Mrázek v tlačovej správe Slovenského zväzu florbalu (SZFB).

V kádri nechýba ani Michal Dudovič, ktorý dostal ocenenie pre najlepšieho slovenského florbalistu z predchádzajúcej sezóny. Kapitánom mužstva bude Michal Pažák z českého 1. SC Tempish Vítkovice. Slováci začnú na šampionáte v sobotu 5. novembra o 15.00 h vo Winterthure proti Fínom. O deň neskôr sa o 17.00 h v Zürichu stretnú s Nórmi a program v základnej skupine ukončia v utorok 8. novembra o 20.00 h opäť vo Winterthure proti domácim Švajčiarom.

Na MS bude 16 tímov a prvé dva z A-skupiny aj B-skupiny postúpia priamo do štvrťfinále. Mužstvá na tretej a štvrtej priečke odohrajú osemfinálovú play off s prvými dvoma z C-skupiny a D-skupiny o prienik medzi osem najlepších tímov. Slovensko figuruje na ôsmej pozícii v mužskej kategórii rebríčka krajín podľa Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF).

Mrázek nominoval 20 hráčov, no konečný počet sa zvýši na 22. "Kostra mužstva zostala zachovaná a podporená výborným tímovým duchom. Chcem vyzdvihnúť výbornú spoločnú vlnu smerom k vrcholu roka, na ktorom môžeme ukázať, že patríme vyššie a bližšie k prvej svetovej štvorke," dodal tréner Slovákov.

Ich najlepšie umiestnenie je siedma pozícia z vlaňajších MS vo Fínsku, ktoré pre pandémiu odložili o rok. Slováci obsadili na prípravnom podujatí 6 Nations Floorball Challenge v nemeckom Weissenfelse druhú priečku za Lotyšmi. Záverečné sústredenie pred odchodom na MS bude od 28. do 30. októbra v Púchove, v širšej nominácii na zraz figuruje 26 hráčov.

Predbežná nominácia Slovenska na MS:

brankári: Jakub Klobučník (ŠK 1. FBC Florbal Trenčín), Adam Kohút (Panthers Otrokovice/ČR)

obrancovia: Šimon Hatala (1. SC Tempish Vítkovice/ČR), Jakub Košarišťan (FBC Ostrava/ČR), Kristián Kozák (Sparta Praha/ČR), Ladislav Mirt (FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina), Michal Miške (FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina), Michal Pažák (1. SC Tempish Vítkovice/ČR), Samuel Virga (FBŠ Bohemians Praha/ČR)

útočníci: Vladimír Bačinský (Black Angels Praha/ČR), Michal Dudovič (SV Wiler-Ersigen/Švajč.), Matúš Gajdoš (FBŠ Bohemians Praha/ČR), Ronald Gašparík (Panthers Otrokovice/ČR), Ladislav Gál (FBC Ostrava/ČR), Jakub Grich (Panthers Otrokovice/ČR), Martin Grlický (Panthers Otrokovice/ČR), Samuel Kelemen (Panthers Otrokovice/ČR), Tomáš Kvasnica (ŠK 1. FBC Florbal Trenčín), Peter Nehila (Panthers Otrokovice/ČR), Lukáš Ujhelyi (UHC Aligator Mallans/Švajč.)