Nová sezóna, nový kapitán. Pochettino ukázal na odchovanca klubu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nová sezóna, nový kapitán. Pochettino ukázal na odchovanca klubu

Chelsea informovala fanúšikov, že novým kapitánom tímu sa stal Reece James.
Chelsea informovala fanúšikov, že novým kapitánom tímu sa stal Reece James.AFP
"The Blues" po odchode Césara Azpilicuetu (33) zostali bez kapitána, čo sa klub snažil čo najskôr vyriešiť. Voľba po Španielovi padla na odchovanca Reecea Jamesa (23).

Okrem odchodu kapitána prešlo mužstvo v ostatných mesiacoch poriadnými turbulenciami. Nevydarený ročník, v ktorom nový majiteľ Todd Boehly minul viac ako 600 miliónov eur na posily, spustil vlnu zmien. Káder preto opustilo viacero hráčov. Ako už skôr hlavný lodivod avizoval, rozhodoval sa na základe reakcií či správania, ktoré odsledoval v tréningovom procese. Výber kapitána nebol jednoduchou úlohou.

A jednoduchá úloha nečaká ani Reecea Jamesa, pre ktorého sa rozhodol tréner Mauricio Pochettino. Dvadsaťtriročný futbalista pôsobí v Chelsea od svojich šiestich rokov. Prešiel všetkými juniorskými tímami a jediný čas mimo klubu zo Stamford Bridge strávil na hosťovaní vo Wigane v roku 2018.

"Som veľmi rád, že môžem byť v tejto úlohe a mať túto zodpovednosť. Viem, že musím odvádzať mimoriadne výkony, pretože v minulosti sme mali skvelých kapitánov. Cítim sa z toho nadšený," nechal sa počuť novopečený kapitán James.

V prvom mužstve nastupuje pravidelne od sezóny 2019/20, keď ho do tímu uviedol Frank Lampard. Odvtedy stihol za "The Blues" odohrať 147 zápasov vo všetkých súťažiach, v ktorých na pozícii pravého obrancu či wingbeka strelil 11 gólov a zaznamenal 20 asistencií.