Oba tábory zostali bez slov. Irán od šťastia, Wales od rozčarovania

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oba tábory zostali bez slov. Irán od šťastia, Wales od rozčarovania

Gareth Bale si určite nepredstavoval, že po dvoch zápasoch bude mať Wales na konte jediný bod.
Gareth Bale si určite nepredstavoval, že po dvoch zápasoch bude mať Wales na konte jediný bod.Profimedia
Iránci v úvodnom piatkovom dueli na MS 2022 v Katare porazili Wales dvomi gólmi v nadstavenom čase. Hlavní aktéri mali, pochopiteľne, odlišné emócie.

Irán nastúpil v pozmenenej zostave aj s mierne odlišným rozostavením. Podľa trénera Carlosa Queiroza to ale nebolo hlavným dôvodom úspechu.

"Nezmenil som absolútne nič, to hráči sa dnes prispôsobili. Mysleli len na to, aby hrali futbal bez strachu. Preto to fungovalo dobre. Dnes sme hrali s úžasným charakterom. Hrali sme s pocitom jednoty a súdržnosti," povedal Queiroz, ktorého hráči po záverečnom hvizde vyhadzovali do vzduchu.

"Nemám slov. Pre všetkých našich futbalistov je to nádherný deň. Celý tím sníva o postupe, ale stále je to len začiatok. Zostáva nám zvládnuť v skupine ešte jeden krok. Hráči ukázali, že milujú futbal a musím im poďakovať za zaslúžené víťazstvo. Obrovský rešpekt za skvelý výkon. Hráme a vyhrali sme len pre našich fanúšikov," dodal skúsený kouč, ktorý robil päť rokov asistenta Sirovi Alexovi Fergusonovi v Manchestri United.

Na slová 69-ročného Portugalčana nadviazal strelec víťazného gólu Roozbeh Cheshmi.

"Boli sme psychicky pripravení. Mali sme veľa šancí na skórovanie, ale nakoniec sme dokázali vyhrať a získať tri body. To sa nám podarilo vďaka solidarite a tímovej súdržnosti," prezentoval Cheshmi.

Opačné emócie prevládali v šatni Európanov, ktorí dohrávali záverečnú štvrťhodinu bez vylúčeného brankára Waynea Hennesseyho. Slovo si zobral kapitán Gareth Bale. 

"Bolo to skutočne hrozné a neviem, čo mám povedať. Prehrali sme v posledných sekundách. Sú to momenty, ktoré sa veľmi ťažko akceptujú. Musíme sa dať dokopy, keďže máme pred sebou ešte jeden zápas. Bude to náročné, ale sú to MS a chceme si to užiť. Červená karta zmenila zápas, dostali sme prvý gól a po druhom bol koniec."

Vinu na seba vzal kormidelník národného výberu Rob Page.

"Vždy beriem zodpovednosť na seba, je to môj tím. Vylúčenie nám, samozrejme, nepomohlo. V tom momente sme mali na ihrisku piatich útočníkov a nemohli sme sa sformovať do defenzívneho rozostavenia."

"Náš výkon pred červenou kartou bol neprijateľný. Dúfali sme, že sa nám to dnes podarí, ale ani zďaleka sme sa nepriblížili úrovni a štandardom, ktoré sme si stanovili v posledných zápasoch," zamyslel sa tréner Walesu.