Nyck de Vries prelomil mlčanie po vyhadzove: Bolí ma, že sa to skončilo predčasne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nyck de Vries prelomil mlčanie po vyhadzove: Bolí ma, že sa to skončilo predčasne

Nyck de Vries sa v F1 príliš neohrial.
Nyck de Vries sa v F1 príliš neohrial.Reuters
Nyck de Vries (28) prehovoril o bolesti z toho, že prišiel o svoje miesto vo Formule 1 v tíme AlphaTauri. Stalo sa tak už po 10 pretekoch sezóny a predtým, ako dostal šancu pretekať na domácej Veľkej cene Holandska. Nováčika v kolotoči nahradil skúsený Austrálčan Daniel Ricciardo (34).

Minulý týždeň prepustil de Vriesa tím vlastnený Red Bullom a nahradil ho víťaz ôsmich pretekov Ricciardo, ktorý plnil úlohu rezervného pilota od odchodu z McLarenu na konci minulého roka.

"Samozrejme, bolí ma, že šanca v F1, o ktorej som tak dlho sníval, sa skončila predčasne. Život však nie je cieľová páska, ale je to cesta, ktorou musíte prejsť, hoci je niekedy náročná, aby ste sa dostali tam, kde chcete byť," napísal Holanďan na Instagrame vo svojom prvom verejnom komentári po vyhodení a dodal:

"Som vďačný za náš privilegovaný život, som hrdý na našu cestu a na svoju rodinu. Je to len ďalšia skúsenosť, ideme ďalej a tešíme sa na ďalšiu kapitolu."

Tieto komentáre prišli deň po tom, ako šéf tímu Red Bull poskytol ďalšie podrobnosti o rozhodnutí priviesť späť Ricciarda pred víkendovou VC Maďarska v Budapešti.

"Od de Vriesa sme mali veľké očakávania, pretože hoci je vo Formule 1 nováčikom, je to zjavne veľmi skúsený jazdec. Myslím si, že panoval všeobecný pocit, že Nyck mierne zaostáva za očakávaniami. Následne padla otázka o našich možnostiach a zmenách," povedal Horner pre podcast F1 Nation o šampiónovi Formuly E z roku 2021 a F2 z roku 2019.

K spomenutému dodal, že v prvom rade nechcel de Vriesa ani podpísať. "Nie je to mladý jazdec. Jednoducho som nevidel, ako zapadá do juniorského programu. Vždy to bola len provizórna záležitosť," vysvetlil.