Šesť trénerov za dva roky. Raducanuová poslala k vode ďalšieho kouča

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šesť trénerov za dva roky. Raducanuová poslala k vode ďalšieho kouča

Mladá tenistka momentálne pauzuje pre zdravotné problémy.
Mladá tenistka momentálne pauzuje pre zdravotné problémy.Profimedia
Britská tenistka Emma Raducanuová (20) oznámila, že ukončila spoluprácu so Sebastianom Sachsom (31). Víťazka US Open z roku 2021 je známa častými zmenami trénerov.

Rodáčka z Kanady momentálne pauzuje pre zdravotné problémy a pred niekoľkými týždňami absolvovala operačné zákroky oboch rúk a členka. Doba jej návratu na kurty zatiaľ známa nie je, bude si však musieť nájsť už šiesteho trénera za posledné dva roky.

"Veľmi sa mi páčilo Sebovo trénovanie a spolupráca s ním, bohužiaľ, okolnosti spôsobili, že pre nás oboch je teraz nemožné pokračovať a rozhodli sme sa rozlúčiť," napísala na Twitteri. "Prajem mu všetko najlepšie do budúcnosti."

Sachs je ďalším prírastkom v čoraz väčšom zozname koučov, ktorí s Raducanuovou spolupracovali (Nigel Sears, Andrew Richardson, Torben Beltz, Dmitrij Tursunov). Dvadsaťročná hráčka požiadala o dočasnú pomoc aj ďalšie osobnosti vrátane Jane O'Donoghueovej a trénerov LTA Louisa Cayera a Iaina Batesa.

Hoci výmena koučov nie je vo svete tenisu neobvyklá, Raducanuová si vybudovala povesť športovkyne, ktorá nedokáže nadviazať dlhodobú spoluprácu. Verejnosť prekvapila hlavne "rozchodom" s Richardsonom, ktorý ju priviedol k pamätnému triumfu na US Open.

V tomto prípade však rozhodnutie dáva zmysel. Dvojica začala spolupracovať v decembri minulého roka a následne vstúpili do hry zranenia. Raducanuová sa musela buď zaviazať, že bude Sachsovi počas svojej neaktivity platiť mzdu, pričom doba rekonvalescencie sa zrejme ešte natiahne, alebo mala možnosť spoluprácu ukončiť a začať znova, keď sa vráti na kurty. Mesiace nečinnosti by neboli ideálnou voľbou ani pre 31-ročného trénera, ktorý sa snaží na tenisovom poli ešte len presadiť.

Čo sa týka návratu mladej tenisovej hviezdy, je nepravdepodobné, že by stihla augustový US Open. Jej tím je presvedčený, že bude fit aspoň na konci sezóny.