Šramková so Schmiedlovou poznajú súperky v hlavnej fáze French Open, Kovalík lucky loserom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šramková so Schmiedlovou poznajú súperky v hlavnej fáze French Open, Kovalík lucky loserom

Šramková sa kvalifikovala na druhý grandslam sezóny.
Šramková sa kvalifikovala na druhý grandslam sezóny.TASR/Flashscore
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 24. mája?

20:18 - Danielle Collinsová zdolala na antukovom turnaji WTA 500 v Štrasburgu Ukrajinku Anhelinu Kalininovú 7:6, 6:1 a vyhrala 22. z posledných 24 zápasov. Tridsaťročná Američanka, ktorá po sezóne ukončí kariéru, si o piaty titul a tretí v tomto roku zahrá s krajankou Madison Keysovou (H2H 1:1).

19:30 - Jozef Kovalík sa dostal do hlavného pavúka ako "lucky loser", v úvodnom zápase narazí na Američana Marcosa Girona.

19:06 - Slovenka Anna Karolína Schmiedlová sa stretne v prvom kole Roland Garros s kvalifikantkou Sarou Erraniovou. Tridsaťsedemročná Talianka je finalistka podujatia z roku 2012. Druhá slovenská zástupkyňa Rebecca Šramková, ktorá postúpila do hlavnej súťaže z kvalifikácie, sa v 1. kole stretne s Američankou Amandou Anisimovou.

18:16 - Svetová šestnástka Madison Keysová z USA sa pred Roland Garros dostáva do solídnej formy. Po semifinále v Madride a štvrťfinále na ďalšej tisícke v Ríme sa prebojovala do finále turnaja WTA 250 v Štrasburgu, keď v zápase prerušovanom dažďom zmietla Rusku Ľudmilu Samsonovovú 6:1, 6:3, pričom ani s treťou súperkou nestratila set. Finalistka US Open 2017 si o celkovo 9. titul a prvý na európskej antuke zahrá s krajankou Danielle Collinsovou alebo Ukrajinkou Anhelinou Kalininovou.

18:00 - Giovanni Mpetshi Perricard v prvom semifinále na okruhu ATP na domácej antuke v Lyone zdolal druhého nasadeného Kazacha Alexandra Bublika 6:4, 7:5 a po dvoch aprílových triumfoch na challengeroch na tvrdom povrchu si zahrá o najcennejšiu trofej. Vo finále sa 20-ročný Francúz, ktorý štartuje na divokú kartu, stretne s Argentínčanom Tomásom Martínom Etcheverrym (H2H 0:0).

17:46 - Mayar Sherifová rozdrvila na antuke v marockom Rabate Rusku Kamillu Rachimovovú 6:0, 6:1 a postúpila do tretieho finále na okruhu WTA, pričom na ceste doň v štyroch zápasoch stratila len 15 gemov. Po dvoch nedávnych finálových neúspechoch na menších podujatiach WTA 125 si 28-ročná Egypťanka zahrá o premiérový titul na hlavnom okruhu s Američankou Peyton Stearnsovou (H2H 0:0).

17:14 - Macháč sa stal len šiestym hráčom v histórii (od roku 1974), ktorý napriek kanárovi zdolal svetovú jednotku.

16:54 - Tomáš Macháč oslavuje na antuke vo švajčiarskej Ženeve v prvej semifinálovej účasti turnaja ATP životný skalp. Porazil totiž svetovú jednotku a víťaza rekordných 24 grandslamov Novaka Djokoviča, ktorý tak na Roland Garros prichádza bez jediného titulu či finálového zápasu v tomto roku. Čech zdolal zdravotne mierne indisponovaného Srba 6:4, 0:6, 6:1 a postúpil do svojho najväčšieho finále. V ňom vyzve dvojnásobného šampióna Caspera Ruuda z Nórska alebo Taliana Flavia Cobolliho. Čítajte viac.

Zostrih súboja Macháč - Djokovič.
Flashscore

16:34 - Peyton Stearnsová zdolala na antuke v marockom Rabate Bulharku Viktoriju Tomovú po bitke 6:7, 7:5, 7:6 a tiež druhé semifinále na okruhu WTA premenila vo finále.

16:22 - Tomás Martín Etcheverry zdolal v Lyone Taliana Luciana Darderiho 6:2, 6:4 a po tretí raz v kariére sa dostal do finále turnaja ATP, opäť na antuke. 

13:51 - Rebecca Šramková zaostávala v prvom sete za stavu 2:5, aby ho nakoniec otočila a vyhrala 7:5. Druhý set prehrala, v treťom mala k dobru stav 4:1, no duel 3. kvalifikačného kola na Roland Garros dospel až do tajbrejku. V ňom Slovenka nemala najmenší problém, triumfovala 10:2 a po celkovom priebehu 7:5, 3:6, 7:6 (2) porazila Maďarku Pannu Udvardyovú za dve hodiny a 44 minút. Vo forme hrajúca 27-rodáčka z Bratislavy sa tak predstaví v hlavnej fáze antukového grandslamu.

13:39 - Jozef Kovalík sa nepredstaví v hlavnej časti French Open. Slovenská singlová dvojka bola v druhom sete dvakrát dve loptičky od výhry v 3. kole kvalifikácie, pričom v záverečnom dejstve viedla 3:1, avšak nakoniec prehrala s Argentínčanom Romanom Andresom Burruchagom za dve hodiny a 27 minút 6:4, 6:7 (2), 4:6.

13:12 - Markéta Vondroušová skončila na rakete druhej súperky už na troch turnajoch pred Roland Garros. Na antukovom podujatí WTA 500 v Štrasburgu najvyššie nasadená Češka nezvládla dažďom prerušený štvrťfinálový zápas proti Anheline Kalininovej, s ktorou prehrala 7:5, 3:6, 2:6. Ukrajinka si o finále zahrá v piatok popoludní proti Američanke Danielle Collinsovej (H2H 3:1).

10:31 - Rafael Nadal je jediným tenistom, ktorý na Roland Garros vyhral 10 a viac zápasov proti hráčom TOP 5 (20). Práve na túto bilanciu by chcel nadviazať v úvodnom kole svojho posledného vystúpenia na parížskej antuke, v ktorom vyzve svetovú štvorku Alexandra Zvereva.

09:45 - Antukový turnaj v Ženeve dospel už do semifinálovej fázy. V prvom súboji sa proti sebe postavia Novak Djokovič a Tomáš Macháč. Po nich sa na kurte predstavia Flavio Cobolli a Casper Ruud.

09:30 - Fanúšikov slovenského tenisu budú v piatok zaujímať najmä dve vystúpenia. Vo finálových bojoch kvalifikácie na French Open sa totiž predstavia Rebecca Šramková a Jozef Kovalík. Prvú menovanú čaká od 11:00 zápas proti Maďarke Udvardyovej, Kovalík by v rovnakom čase mal vyzvať Argentínčana Burruchagu.

09:22 - Danielle Collinsová, ktorá po Australian Open klesla vo svetovom rebríčku na 71. miesto a sezónu 2024 ohlásila ako svoju rozlúčkovú, sa vďaka skvelej forme a bilancii 21:2 v posledných 23 zápasoch vráti v novom vydaní rebríčka prvýkrát od júla 2022 do TOP 10. Maximom 30-ročnej Američanky je 7. miesto a na nadchádzajúcom French Open môže zaútočiť na jeho prekonanie.