Sinner premiérovo dvojkou rebríčka ATP, Šramková uštedrila súperke kanára a postúpila

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sinner premiérovo dvojkou rebríčka ATP, Šramková uštedrila súperke kanára a postúpila
Šramková suverénne postúpila ďalej.
Šramková suverénne postúpila ďalej.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 1. apríla?

23:20 - Domáci americký tenista Brandon Nakashima postúpil do 2. kola dvojhry na antukovom turnaji ATP v Houstone. V úvodnom kole zdolal Chorváta Dujeho Andukoviča 6:1, 6:4.

21:35 - Nuno Borges sa na domácom turnaji ATP 250 v Estorile proti francúzskemu kvalifikantovi Lucasovi Pouillemu dokázal otriasť z kanára a dokonca odvrátil mečbal. Portugalský tenista zdolal bývalú svetovú desiatku 0:6, 7:6, 6:3 a zaznamenal víťazný debut na antuke v tomto roku. V druhom kole vyzve tretieho nasadeného Taliana Lorenza Musettiho.

20:45 - Poľská tenistka Magda Linetteová postúpila do 2. kola dvojhry na turnaji WTA na zelenej antuke v americkom Charlestone. V úvodnom kole zdolala Chorvátku Petru Martičovú 6:3, 6:4. Suverénne ide ďalej aj Dánka Caroline Wozniacka, bývalá svetová jednotka deklasovala domácu McCartney Kesslerovú 6:0, 6:1.

18:37 - Rebríček ATP s novým maximom Sinnera aj Kleina. Hrunčáková po titule s posunom o 30 miest.

17:20 - V Estorile postúpil ďalej aj Rakúšan Dominic Thiem, šampión US Open z roku 2020 zdolal Nemca Maximiliana Marterera 6:1, 6:7 (3), 6:4. Najbližšie si zmeria sily s Richardom Gasquetom.

17:01 - Španielsky tenista Jaume Munar postúpil do 2. kola dvojhry na antukovom turnaji ATP v marockom Marrakeši. V úvodnom kole zvíťazil nad Francúzom Lucom Van Asschem 7:6 (3), 6:2.

Zostrih stretnutia Van Assche - Munar.
Flashscore

14:40 - Roberto Bautista-Agut vyhral otvárací duel antukového turnaja ATP 250 v Estorile, keď šiesteho nasadeného Srba Miomira Kecmanoviča porazil 6:1, 7:5 a vedenie vo vzájomnej bilancii zvýraznil na 6:0. O vyrovnanie tohtoročného maxima z januárového Hongkongu si 35-ročný Španiel zahrá s krajanom Pedrom Martínezom alebo Nemcom Danielom Altmaierom.

Zostrih zápasu Bautista - Kecmanovič.
Flashscore

14:12 - Alejandro Davidovich Fokina, 28. hráč sveta, sa pre bolesti zubov nezúčastní turnaja ATP 250 v portugalskom Estorile, kde pri žiadnom zo štyroch predchádzajúcich štartov nechýbal vo štvrťfinále a tento rok mal plniť úlohu nasadenej štvorky. Dvadsaťštyriročného Španiela v hlavnej súťaži nahradil francúzsky lucky loser Richard Gasquet, ktorý už v druhom kole čaká na víťaza duelu medzi Dominicom Thiemom a Maximilianom Martererom.

13:39 - Rebecca Šramková si na španielskom challengerovom turnaji v meste La Bisbal D'Emporda zahrá aj druhé kolo. Na úvod zdolala po 83 minútach Francúzku Jeanjeanovú 6:0 a 7:5. Prvý set trval iba 25 minút. V ďalšej fáze čaká Slovenku meranie síl s víťazkou zápasu Minnenová - Mladenovičová.

12:31 - Jannik Sinner v závere turnaja Masters v Miami dominoval, čo dokazujú aj historické štatistiky. Od roku 1990 sa konalo zhruba 300 akcií tejto prestížnej kategórie a iba Rafael Nadal v Monte Carle 2010 stratil v semifinále a finále menej gemov (6). Taliansky mladík na Floride prehral s poslednými dvoma súpermi (Medvedevom a Dimitrovom) dohromady iba 7 hier.

11:37 - Byť svetovou dvojkou je úžasný pocit, teší sa Sinner. Šport a život sú niečo iné, dodáva.

09:26 - Rebeccu Šramkovú čaká duel prvého kola turnaja La Bisbal D'Emporda Challenger Women. Na španielskej antuke si od 12:00 zmeria sily s francúzskou protivníčkou Leoliou Jeanjeanovou. S touto súperkou Slovenka vyhrala v októbri 2022 v Trnave pomerom 7:6 (5) a 6:2.

08:57 - Tento rok na Veľkonočný pondelok štartuje antuková jar. Muži začínajú tromi podnikmi ATP 250 v Houstone, Marakeši a Estorile. V americkom Texase sú najvyššie nasadenými Američania a Argentínčania - Ben Shelton, obhajca titulu Francis Tiafoe, Francisco Cerúndolo a Tomás Martín Etcheverry. V Maroku sú najväčšími favoritmi Laslo Djere, Sebastian Ofner, Daniel Evans a Lorenzo Sonego. V Portugalsku sa môžu fanúšikovia tešiť na dvoch hráčov z TOP 10 - Huberta Hurkacza s minuloročným šampiónom Casperom Ruudom či Lorenza Musettiho s Alejandrom Davidovichom Fokinom.

08:25 - Jannik Sinner v nedeľu večer vo finále turnaja Masters 1000 v Miami zmietol Bulhara Grigora Dimitrova a získal už tretí tohtoročný titul. Vďaka nemu sa 22-ročný Talian stal prvýkrát svetovou dvojkou. Viac v článku.

Zostrih finálového zápasu Sinner - Dimitrov.
Flashscore