Alcaraz pred semifinále s Čoričom: Chcem byť jedným z najlepších tenistov histórie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz pred semifinále s Čoričom: Chcem byť jedným z najlepších tenistov histórie

Alcaraz môže prvýkrát obhájiť svoj titul z turnaja Masters.
Alcaraz môže prvýkrát obhájiť svoj titul z turnaja Masters.Profimedia
Carlos Alcaraz (19) zdolal na domácej antuke Masters 1000 v Madride Karena Chačanova (26), s ktorým v treťom vzájomnom zápase nestratil ani set. Po postupe do semifinále, v ktorom sa španielsky obhajca titulu v deň svojich 20. narodenín stretne s Chorvátom Bornom Čoričom (26), hovoril o svojom veľkom sne. Stať sa jedným z najlepších hráčov histórie.

Minulý rok v Madride Carlos Alcaraz porazil Rafaela Nadala, Novaka Djokoviča a Alexandra Zvereva. Stal sa najmladším hráčom v histórii ATP Tour (od roku 1990), ktorý na jednom turnaji zdolal troch hráčov TOP 5 a zároveň najmladším šampiónom, keď získal svoj vtedajší druhý titul Masters 1000.

Tento rok pricestoval do španielskej metropoly z Barcelony, kde prvýkrát v kariére obhájil titul a teraz môže zopakovať minuloročný scenár pred domácimi fanúšikmi. V Madride premiérovo v tejto sezóne prehral úvodný set, ale vyhral ďalších osem a postúpil medzi najlepšiu štvoricu.

Vo štvrťfinále španielsky mladík zdolal Karena Chačanova 6:4, 7:5. Druhý set otočil z 2:5, pričom v záverečných piatich gemoch nestratil viac ako dve loptičky a aj tretí zápas vyhral 2:0 na sety.

Zostrih zápasu Alcaraz - Chačanov
Flashscore

Alcaraz, ktorý pre rôzne zdravotné problémy vynechal začiatok sezóny vrátane Australian Open a odstúpil z ďalších dvoch pôvodne plánovaných turnajov, vylepšil svoju tohtoročnú už tak perfektnú bilanciu na 27-2, z toho 17-1 na antuke. V prípade úspešnej obhajoby titulu na Masters sa vo svetovom rebríčku dostane len o 5 bodov za lídra Novaka Djokoviča.

Prehľad zápasu Alcaraz - Chačanov 6:4, 7:5

Alcaraz má veľké sny

"Mojím snom je stať sa jedným z najlepších tenistov histórie. Budem na tom pracovať. Viem, že je to veľký sen, možno až príliš veľký. V tomto svete ale musíte snívať vo veľkom," povedal Španiel po svojom 150. zápase, v ktorom si pripísal 117. víťazstvo.

Vyhral tak 78 % svojich duelov, čím prekonal legendy ako Pete Sampras (77,4 %), Boris Becker (76,9 %), Guillermo Vilas (76,2 %), Andre Agassi (76 %), Arthur Ashe (75,4 %), Andy Murray (75,2 %) a Stefan Edberg (74,8 %).

Alcaraz bude v piatok, v deň svojich 20. narodenín, hrať s Bornom Čoričom o účasť vo finále. Chorvátsky tenista, ktorý tento rok nevyhral viac ako dva zápasy po sebe a do Madridu pricestoval so sériou piatich prehier, zastavil vo štvrťfinále nemeckého lucky losera Daniela Altmaiera a prvýkrát od augusta minulého roka, keď slávil svoj najcennejší triumf na Masters v Cincinnati, zdolal štyroch súperov v rade.

Zostrih zápasu Altmaier - Čorič.
Flashscore

"V Madride sa mi páči, dokážem tu hrať veľmi dobre. Som veľmi šťastný, že som sa tento rok dostal do semifinále. Nedávno som prehrával v prvom kole a myslel si, že radšej zostanem doma a budem trénovať. Našťastie som si to rozmyslel," usmial sa Čorič, ktorý si verí aj proti domácemu favoritovi.

"Získal som sebavedomie. Cítim, že mám šancu poraziť aj Carlosa. Je to skvelý tenista vo výbornej forme, ale nie som bez šance. Kurt sa mi páči a pokúsim sa ho využiť," dodal 20. hráč sveta.

O druhej semifinálovej dvojici sa rozhodne vo štvrtok v dueloch medzi Čang Č'-čenomAslanom Karacevom a Stefanosom TsitsipasomJanom-Lennardom Struffom.