Dá si cestoviny a pripraví sa na Carlosa. Berrettini hral šesť dní po sebe, čaká ho jednotka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dá si cestoviny a pripraví sa na Carlosa. Berrettini hral šesť dní po sebe, čaká ho jednotka

Berrettini sa teší z každej minúty na turnaji.
Berrettini sa teší z každej minúty na turnaji.Profimedia
Finalista Wimbledonu z 2021 Matteo Berrettini (27) potvrdil, že je vo forme. V sobotňajšom treťom kole zdolal 6:3, 7:6 (4), 7:6 (5) 19. nasadeného Nemca Alexandra Zvereva (26).

Nebyť zranení a zdravotných problémov, ktoré zhoršili rebríčkové postavenie oboch aktérov, by sa stretnutie uskutočnilo oveľa neskôr ako v treťom kole, no ukázalo sa ako lahôdka pre divákov na kurte číslo jeden.

Berrettini, ktorého vo finále pred dvomi rokmi porazil Novak Djokovič, odohral tento rok pred Wimbledonom len 14 zápasov, pričom ho z turnaja v Queen's Clube vyradilo zranenie brucha.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore/Profimedia

Proti finalistovi US Open 2020 Zverevovi však vyzeral ako naostrená britva, ktorá je na ceste späť po minuloročnom vážnom zranení členka.

Po spečatení víťazstva pri svojom treťom mečbale pätnástym esom Berrettini povedal, že návrat na Wimbledon po tom, čo minulý rok vynechal pre koronavírus, v ňom znovu prebudil iskru.

"Je to neuveriteľný pocit. Je to niečo, o čom som si nemyslel, že by sa mohlo stať. Rád tu hrám. Minulý rok som tu chýbal a stále som sa nevyliečil z toho "absťáku". Tento turnaj zmenil moju kariéru, môj život a som naozaj šťastný," uviedol Berrettini.

Zverev nedokázal prelomiť Berrettiniho podanie
Zverev nedokázal prelomiť Berrettiniho podanieReuters

Zaujímavosťou je, že Talian hral každý deň turnaja, pričom jeho predchádzajúce zápasy prerušil dážď, ktorý turnaj trápil aj v sobotu. Teraz bude určite potrebovať deň voľna, pretože jeho ďalším súperom bude španielska svetová jednotka Carlos Alcaraz.

"Myslím si, že o Carlosovi nemusím nič hovoriť. Keď som s ním hral prvýkrát, cítil som, že tento chlapec je výnimočný. Vždy sme však odohrali skvelé zápasy, ale ako som povedal, užívam si každú minútu. Konečne mám v nedeľu deň voľna. Neviem, či budem hrať - budem odpočívať, dám si cestoviny a pripravím sa na Carlosa," dodal na záver.