Problémy ich odsúdili na vedľajšiu koľaj. Teraz sa Berrettini a Zverev pobijú o osemfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Problémy ich odsúdili na vedľajšiu koľaj. Teraz sa Berrettini a Zverev pobijú o osemfinále

Zverev má na Wimbledone zatiaľ skvelú formu, ale v sobotu ho čaká zatiaľ najťažšia skúška proti Berrettinimu.
Zverev má na Wimbledone zatiaľ skvelú formu, ale v sobotu ho čaká zatiaľ najťažšia skúška proti Berrettinimu.Reuters
Matteo Berrettini (27) by mal v ideálnom prípade hrať na najväčších kurtoch vo Wimbledone, kde sa dostal do finále v roku 2021, ale sú to vonkajšie dvorce, cez ktoré si vybojoval postup a zápas na kurte číslo jeden. Tam sa v sobotu stretne s Alexandrom Zverevom (26).

Kedysi vychádzajúci hviezdny hráč na tráve, ktorý dvakrát vyhral Stuttgart Open a Queen's Club Championships, vynechal minuloročný Wimbledon po tom, čo mal v predvečer turnaja pozitívny test na koronavírus. Talian pre chorobu a zranenia klesol zo šiesteho miesta na svete na 38. priečku.

V prvých dvoch kolách tohtoročného Wimbledonu však Berrettini vydal varovanie po tom, čo v trojdňovej bitke zvíťazil nad krajanom Lorenzom Sonego a s prehľadom bez straty podania zdolal 15. nasadeného Alexa de Minaura.

"To, čo sa stalo vlani, je niečo, čo sa ešte nezahojilo. Keď sa nad tým zamyslím, je to naozaj ostrá bolesť. Pravdepodobne som bol v najlepšej forme v kariére, najmä na tráve som sa cítil výborne. Chcel som si turnaj užiť, je pre mňa špeciálny," povedal Berrettini novinárom.

"To, že som nemohol hrať, bolo niečo, čo bolo naozaj ťažké prekonať psychicky. Bol som naozaj smutný."

Posledné štyri vzájomné súboje.
Posledné štyri vzájomné súboje.Flashscore/Profimedia

Devätnásty nasadený Nemec Zverev je na vlastnej ceste k vykúpeniu po tom, čo si bývalá svetová dvojka vlani v semifinále French Open poranila členok. Ten si vyžiadal operáciu a dlhú rehabilitáciu.

Teraz 21. hráč rebríčka Zverev si vybudoval solídne body vďaka semifinálovým účastiam na Roland Garros a na turnaji v Halle, ale povedal, že nie je favoritom proti znovuobrodenému Berrettinimu.

"Myslím si, že je to jeden z najlepších hráčov na tráve, akých máme. V posledných rokoch sa dostal do finále Wimbledonu, dvakrát vyhral Queen's. Myslím si, že je to neuveriteľný hráč na tráve," povedal Zverev.

"Myslím si, že opäť našiel svoju formu, hrá veľmi dobrý tenis... Tráva je jeho najobľúbenejší povrch, môj asi najmenej obľúbený. Bude to zábavný zápas, na ktorý sa možno aj diváci trochu tešia. Dúfajme, že to bude zábava," dodal.

Zverev - Berrettini, sobota 18:30