Depresívne a neprijateľné. Tiafoe hromží po vypadnutí z Wimbledonu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Depresívne a neprijateľné. Tiafoe hromží po vypadnutí z Wimbledonu

Američan skončil na turnaji predčasne.
Američan skončil na turnaji predčasne.Profimedia
Americký tenista Frances Tiafoe (25) vypustil do sveta pred prestížnym Wimbledonom niekoľko odvážnych tvrdení, na turnaji však vypadol už v šestnásťfinále, keď bol nad jeho sily Bulhar Grigor Dimitrov (32). Prekvapivú prehru pochopiteľne znášal veľmi ťažko.

Tiafoe doteraz prežíval vydarenú sezónu. Vyznačoval sa istou dávkou viery v samého seba, ktorá tu v minulosti nebola, a to sa odrážalo v jeho hre na kurte. Začiatkom tohto roka získal v Houstone trofej, svoj prvý titul ATP na antuke, čím potvrdil niektoré odvážne tvrdenia, ktoré vyslovil začiatkom roka - že jeho hlad len začína stúpať.

Všetko sa to začalo minulý rok na US Open, kde hral najlepší tenis kariéry a takmer sa dostal do finále podujatia. Po zisku druhej trofeje v Stuttgarte Tiafoe naďalej vyžaroval sebavedomie, keď vyhlásil, že chce vyhrať Wimbledon.

Aktuálna sezóna Tiafoeho v číslach.
Aktuálna sezóna Tiafoeho v číslach.Flashscore

To, že svetová desiatka chce uspieť na grandslamovom podujatí, nie je nič nezvyčajné. Na kurtoch to však z jeho pohľadu nebolo ono. Hoci začal dobre a predviedol niekoľko solídnych výkonov, narazil na skúseného Dimitrova, ktorý bol na tráve vždy nepríjemným súperom.

"Toto bol naozaj zlý zápas. Hrozný, strašný. Hrať takto zle je veľmi deprimujúce, najmä vo Wimbledone. Úprimne si myslím, že som jeden z najlepších hráčov na trávnatých dvorcoch na svete, ale vôbec som to neukázal. Musím s tým žiť," sypal si popol na hlavu.

Američan bude mať šancu na reparát na blížiacom sa US Open, ktorý sa koná v jeho rodnej vlasti. Mysľou sa však stále upiera k Wimbledonu: "Bude to bolieť veľmi dlho. Je to ťažko stráviteľné. Nikdy som sa po prehre takto necítil. Som šokovaný z toho, ako som sa prezentoval. Hral som príšerne a je neprijateľné, aby ma na tráve toľkokrát zlomili."