Tvrdo som pracovala, zjavne to nestačí. Frustrovaná Gauffová zaskočená krajankou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tvrdo som pracovala, zjavne to nestačí. Frustrovaná Gauffová zaskočená krajankou

Gauffová nenaplnila očakávania.
Gauffová nenaplnila očakávania.Reuters
Coco Gauffová (19) prisľúbila, že frustráciu, ktorú pocítila po pondelňajšej prehre so Sofiou Keninovou (24) v prvom kole Wimbledonu, premení na zlepšenie svojej hry.

Znovuzrodená Keninová, ktorá vyhrala Australian Open 2020, ale teraz musela prejsť cez kvalifikáciu, aby mohla čeliť siedmej nasadenej Gauffovej, bola z dvojice Američaniek sebavedomejšia, diktovala hru a tlačila tínedžerku po kurte v All England Clube.

"Momentálne som veľmi frustrovaná a sklamaná," povedala Gauffová po prehre 4:6, 6:4, 2:6, ktorá bola vôbec jej prvou prehrou v úvodnom kole na Wimbledone.

"Myslím si, že ma to núti pracovať ešte viac. Mám pocit, že som tvrdo pracovala, ale zjavne to nestačí. Musím sa vrátiť k základom a zistiť, kde sa musím zlepšiť a ako zlepšenie dosiahnem."

Gauffová zároveň dodala, že vie, na akom údere musí popracovať. "Samozrejme, je to môj forhend. Byť agresívnejšia pri týchto úderoch. V zápase som urobila príliš veľa chýb z forhendu a bekhendu."

Podľa jej slov musí tiež lepšie pracovať na tom, aby súperku viac zatlačila a donútila robiť chyby.

"V skutočnosti som na ňu nevyvíjala príliš veľký tlak. Mala som pocit, že aj keby trafila loptičku na kurte, pričom by nemusela byť taká dobrá, ja by som s tým veľa neurobila. Tak sa aj stalo. Ak by som hrala príliš pasívne, tak ona vie poslať agresívne údery."

Keninová, ktorá sa v marci 2020 dostala až na štvrté miesto svetového rebríčka, ale teraz je 128., označila rok 2023 za svoj "comeback". Uviedla, že ťažila z nízkych očakávaní.

"Keď som bola vyššie v rebríčku, ľudia sa na mňa pozerali tak, že by som mala vyhrať. Vedela som, že bude trochu nervóznejšia, pretože na ňu je väčší tlak ako na mňa. Len som sa snažila využiť všetko vo svoj prospech," prezradila Keninová, ktorá sa v druhom kole stretne s Číňankou Wang Sin-jü.