Trnava sa hodinu trápila, aby za desať minút rozhodla o postupe do semifinále pohára

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava sa hodinu trápila, aby za desať minút rozhodla o postupe do semifinále pohára

Trnava je naďalej v hre o double. Na súpera v semifinále si chvíľu počká.
Trnava je naďalej v hre o double. Na súpera v semifinále si chvíľu počká.Profimedia
Štvrťfinálový program Slovnaft Cupu otvoril súboj druholigového Komárna s Trnavou, ktorá vo Fortuna lige stráca na prvé miesto len päť bodov. Spartakovci museli dobýjať bránu domácich viac ako hodinu, nakoniec si ale pripísali postup po výsledku 2:0.

KFC Komárno - FC Spartak Trnava 0:2 (0:0)

Góly: 62. Mikovič, 71. Taiwo

Prvé dejstvo bolo vyrovnané takmer po všetkých stránkach. Držanie lopty pol na pol, na žlté karty 2:2, strely na bránu 2:1 pre Komárno, rovnako tak aj počet rohových kopov i faulov (10:9). Najviac zaujala hlavička Gábora Tótha po centri Daniela, jemné škrtnutie pristálo v náručí Dominika Takáča. Následne to bol brankár Spartaka, ktorý pripravil stresujúce chvíle pre hostí, keď mu vypadla lopta z náruče, ale rýchlo svoju chybu napravil.

Cez prestávku pripravil tréner Michal Gašparík jednu zmenu. Procházku nahradil Ristovski a Trnava začala dominovať. Po hodine hry fauloval Špiriak pred šestnástkou Taiwa. Priamy kop zahrali spartakovci na signál, Lukáš Štetina priťukol loptu Martinovi Mikovičovi, ktorý prenikol po ľavej strane do šestnástky a jeho krížny, možno strieľaný center, skončil umiestnený k pravej žrdi za chrbtom bezmocného brankára.

O menej ako desať minút bolo rozhodnuté. Ofori prihral Taiwovi, ktorý si na bielom bode telom zakryl Daniela a z otočky prekonal strelou po zemi k ľavej žrdi Brédu. Tretí celok Fortuna ligy odmietol poistku z kopačiek Taiwa, Ristovskeho i Oseniho, drámu nevyrobil v samom závere po štandardke Mészáros. Do semifinále Slovnaft Cupu postúpila Trnava po výhre 2:0 nad Komárnom.