Ďalšie semifinále pre Rybakinovú, Tsitsipas v honbe za titulom v Barcelone

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie semifinále pre Rybakinovú, Tsitsipas v honbe za titulom v Barcelone
Tsitsipas uspel aj vo štvrťfinále.
Tsitsipas uspel aj vo štvrťfinále.Profimedia
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 19. apríla?

22:42 - Markéta Vondroušová vyzve v boji o finále na antukovom turnaji WTA 500 v Stuttgarte Martu Kosťukovú. Dvadsaťjedenročná Ukrajinka si vo štvrťfinále prekvapujúco poradila so svetovou trojkou Coco Gauffovou, ktorú zdolala po zisku ôsmeho mečbalu 3:6, 6:4, 7:6, hoci v druhom sete prehrávala 2:4 a v treťom podávala jej súperka na víťazstvo.

22:20 - Anhelina Kalininová zdolala vo francúzskom Rouene 16-ročnú Rusku Mirru Andrejevovú 6:4, 7:5. O svoje tretie finále, v ktorom by bojovala o svoj premiérový titul, si 27-ročná Ukrajinka zahrá s Poľkou Magdou Linetteovou.

19:58 - Stefanos Tsitsipas pokračuje v Barcelone v útoku na svoj prvý triumf na podujatiach ATP 500 a na svoju tohtoročnú neporaziteľnosť na antuke. Vo štvrťfinále mal však čerstvý šampión z Masters v Monte Carle nečakané problémy s Argentínčanom Facundom Díazom Acostom, 53. hráča sveta zdolal až po odvrátení dvoch mečbalov 4:6, 6:3, 7:6 a zvládol tak svoj deviaty tohtoročný zápas na najpomalšom povrchu. O štvrté finále v katalánskej metropole si grécky tenista zahrá s Arthurom Filsom alebo Dušanom Lajovičom.

Zostrih zápasu Tsitsipas - Acosta.
Flashscore

20:17 - Iga Swiateková dokázala na turnaji v Stuttgarte vyhrať svoj desiaty zápas. Víťazka posledných dvoch ročníkov zdolala vo štvrťfinále po viac ako dvojhodinovej bitke Britku Emmu Raducanuovú 7:6, 6:3. O finále si zahrá proti Jelene Rybakinovej z Kazachstanu.

19:12 - Druhá nasadená Francúzka Caroline Garciová zdolala na antukovom turnaji WTA 250 v Rouene Rumunku Gabrielu Ruseovú 6:3, 6:4 a len druhýkrát za posledných 13 mesiacov postúpila do semifinále. O svoje prvé finále od marca minulého roka si zahrá s Američankou Sloane Stephensovou (H2H 5:3).

18:15 - Holger Rune zdolal na antukovom turnaji ATP 250 v Mníchove Švajčiara Marca-Andreua Hüsslera 6:4, 7:6 a svoju bilanciu v Bavorsku vylepšil na 11:0. V semifinále sa dvojnásobný dánsky obhajca titulu stretne s Félixom Auger-Aliassimom alebo Janom-Lennardom Struffom.

17:22 - Markéta Vondroušová po šiestich rokoch a sérii štyroch porážok našla recept na Arynu Sabalenkovú. Na svetovú dvojku si vyšliapla vo štvrťfinále hviezdami nabitého antukového turnaja WTA 500 v Stuttgarte, kde finalistku predchádzajúcich troch ročníkov zdolala 3:6, 6:3, 7:5 a vzájomnú bilanciu upravila na 3:4. V semifinále sa stretne so svetovou trojkou Coco Gauffovou z USA alebo Ukrajinkou Martou Kosťukovou.

17:03 - Casper Ruud na turnaji ATP 500 v Barcelone porazil 6:4, 6:3 Taliana Mattea Arnaldiho, tohtoročnú bilanciu na antuke vylepšil na 7:1 a už len dve výhry ho delia od zisku najcennejšej trofeje. V semifinále sa nórsky tenista stretne s Argentínčanom Tomásom Martínom Etcheverrym.

Zostrih zápasu Ruud - Arnaldi.
Flashscore

16:01 - Tomáš Macháč na antukovej "päťstovke" v Barcelone síce v stredu pre chorobu odstúpil z dvojhry, do štvorhry ale po dvoch dňoch odpočinku nastúpil a s Čangom Č’-čenom aj na treťom spoločnom turnaji postúpili minimálne do semifinále. V boji oň zdolal česko-čínsky pár, ktorý si miesto v hlavnej súťaži musel zaistiť v kvalifikácii, 7:6, 4:6, 10:5 jednu z najlepších deblových dvojíc súčasnosti Španiela Marcela Granollersa s Argentínčanom Horaciom Zeballosom a spoločnú bilanciu vylepšil na 12:1. O miesto vo finále sa pobijú s monacko-poľským duom Hugo Nils a Jan Zielinski.

15:57 - Alexander Zverev od úspešného obhájenia triumfu v roku 2018 nevyhral na domácom antukovom turnaji ATP 250 v Mníchove piatykrát v rade viac ako jeden zápas. Tento rok najvyššie nasadený Nemec skončil v dažďom a chladným počasím sužovanom Bavorsku rovnako ako pred piatimi rokmi vo štvrťfinále na rakete šampióna z roku 2019 Cristiana Garína, ktorému podľahol 4:6, 4:6. Čilan v semifinále vyzve Taylora Fritza.

15:38 - 30. hráč sveta Tomás Martín Etcheverry na antukovom turnaji ATP 500 v Barcelone zdolal v dvoch tajbrejkoch Brita Camerona Norrieho a postúpil do svojho najväčšieho a celkovo piateho semifinále na hlavnom okruhu. O tretie finále si 24-ročný Argentínčan zahrá s Casperom Ruudom alebo Matteom Arnaldim.

15:22 - Sloane Stephensová na antukovom turnaji WTA 250 v Rouene zvládla svoje prvé tohtoročné štvrťfinále proti susedke zo svetového rebríčka Yue Yuan z Číny dvakrát 6:2 a po sérii šiestich víťazných setov v rade postúpila prvýkrát po 11 mesiacoch do semifinále. V ňom tridsaťjedenročná Američanka vyzve buď domácu Caroline Garciovú, alebo Gabrielu Ruseovú z Rumunska.

14:46 - Kazašská tenistka Jelena Rybakinová zdolala na antuke v Stuttgarte svetovú štrnástku Jasminu Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7, 6:3, hoci v druhom sete neudržala vedenie 4:2 a v treťom prehrávala 0:2, pričom vyhrala svoj desiaty trojsetový zápas za sebou. O svoje piate finále v roku 2024 si tretia hráčka rebríčka WTA zahrá s Igou Swiatekovou alebo Emmou Raducanuovou.

14:17 - Francúzsky tenista Gregoire Barrere zvíťazil v 2. kole dvojhry na turnaji ATP v Bukurešti nad tretím nasadeným Američanom Sebastianom Kordom 6:4, 6:4. Najvyššie nasadený Argentínčan Francisco Cerundolo zdolal krajana Federica Coriu 7:5, 6:1. Už do semifinále sa prebojoval Maďar Márton Fucsovics po víťazstve 4:6, 6:4, 6:1 nad Francúzom Corentinom Moutetom.

13:29 - Američan Taylor Fritz sa stal prvým semifinalistom dvojhry na tenisovom turnaji ATP v Mníchove. V piatkovom štvrťfinále si ako tretí nasadený poradil so šestkou pavúka Britom Jackom Draperom 4:6, 6:3, 7:6 (1).

11:25 - Svetová sedmička Stefanos Tsitsipas chce nadviazať na triumf s Monte Carla. V barcelonskom štvrťfinále jeho schopnosti preverí Argentínčan Facundo Dias Acosta.

11:10 - Češka Markéta Vondroušová sa prvýkrát prebojovala do štvrťfinále na tradične kvalitne obsadenej "päťstovke" v Stuttgarte. Nastúpi proti finalistke posledných troch ročníkov a svetovej dvojke Aryne Sabalenkovej.

10:20 - Tenisová verejnosť bude s napätím sledovať aj duel svetovej jednotky Igy Swiatekovej s 303. hráčkou sveta Emmou Raducanuovou. Takisto ide o štvrťfinále v Stuttgarte.

10:00 - Podujatia v Barcelone, Stuttgarte, Mníchove Rouene a Bukurešti ponúknu zápasy štvrťfinále. Európa uvidí predstavenia najlepších tenisov sveta, v akcii sa predstaví napríklad Jelena Rybakinová, ktorú v Stuttgarte čaká výzva v podobe Jasmine Paoliniovej