Udalosti La Ligy: Náskok Barcelony ostal osembodový, šesť gólov Girony

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti La Ligy: Náskok Barcelony ostal osembodový, šesť gólov Girony

Valverde strelil víťazný gól v zápase proti Osasune.
Valverde strelil víťazný gól v zápase proti Osasune.AFP
Víťazstvo Barcelony nad Cádizom v nedeľu večer spôsobilo, že aj napriek úspešnému zápasu Realu Madrid na pôde Osasuny sa náskok medzi prvým a druhým miestom v tabuľke La Ligy nezmenil, ostal osembodový.

"Biely balet" bodoval na mieste, kde španielske mužstvá nechodia radi. Po zásahoch Valverdeho a Asensia sa Real priblížil svojmu najväčšiemu rivalovi na päť bodov, no po necelých 24 hodinách sa všetko vrátilo do situácie spred začiatku kola.

Roberto a Lewandowski totiž skórovali proti Cádizu a duel skončil rovnako 2:0. Katalánci vyhrali svoj devätnásty zápas v tejto sezóne La Ligy a inkasovali len sedem gólov. Ter Stegen udržal čisté konto už sedemnásťkrát.

Veľkú výhru zaznamenala Girona, zdolala Almeríu 6:2. Prvý gól v novom pôsobisku strelil Cygankov, pridal aj asistenciu. Len o dva zásahy menej padli v stretnutí medzi Malorkou a Villarrealom, ktorý zaznamenal už štvrtú prehru po sebe a napriek dobrému štartu kalendárneho roka nemôže byť spokojný. Kľúčové bolo vylúčenie Triguerosa v 21. minúte.

Po ťažkom období sa začína dariť Atléticu a zdá sa, že by mohlo zabojovať o tretie miesto. Na Real Sociedad stráca dva body. "Atleti" vyhrali proti nevyspytateľnému Bilbau. Elche sa čoraz viac podpisuje pod ortieľ vypadávajúceho tímu, prehralo aj s Espanyolom. Debutoval nový tréner Valencie Rubén Baraja. Slávny klub je naplno ponorený do boja o záchranu, avšak znova prehral a to proti Getafe. "Netopiere" sú už predposledné.

Hráč kola

Dani Rodríguez zohral rozhodujúcu úlohu pri výhre Malorky proti Villarrealu. Ostrovný tím svojho súpera preskočil na ôsmom mieste, kde má rovnaký počet 31 bodov. Spomínaný záložník strelil dva góly vrátane víťazného.

Najkrajší gól

Dôležité víťazstvo zaznamenal Espanyol, takže sa odpútal od zostupových pozícií, aj keď z trinásteho miesta má pri veľkej vyrovnanosti stále len dvojbodový náskok. Jediný zásah proti Elche zaznamenal Sergi Darder. Gól je na videu v čase od 2:35.