Vezuv nedobyli ani rímski gladiátori. Neapol pokoril AS a neohrozene kráča za Scudettom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vezuv nedobyli ani rímski gladiátori. Neapol pokoril AS a neohrozene kráča za Scudettom

Aktualizované
Líder tabuľky zvládol ďalší dôležitý duel.
Líder tabuľky zvládol ďalší dôležitý duel.Profimedia
Futbalisti SSC Neapol ďalej snívajú svoj sen o majstrovskom titule. V 20. kole talianskej Serie A si poradili s ambicióznym AS Rím 2:1 a na čele tabuľky majú pred druhým Interom už trinásťbodový náskok.

SSC Neapol - AS Rím 2:1 (1:0)

Góly: 17. Osimhen, 86. Simeone - 75. El Shaarawy

Základné zostavy oboch tímov.
Základné zostavy oboch tímov.Flashscore

V 5. minúte mal veľkú šancu domáci Kvaracchelija. Fanúšikovia už takmer oslavovali po jeho sóle a strele z hranice šestnástky do ľavého dolného rohu siete, ale Rui Patrício predviedol vynikajúci zákrok. V 13. minúte sa Chris Smalling ocitol konci centrovanej lopty z rohu, ale jeho hlavičkové zakončenie bolo zablokované.

V 17. minúte sme videli gólovú akciu. Victor Osimhen skóroval z vnútra veľkého vápna po brilantnej strele hore pod brvno. Do šance ho poslal výbornou prihrávkou do priestoru Khvicha Kvaracchelija.

V 25. minúte sa Gianluca Mancini snažil nájsť spoluhráčov centrovanou loptou, ale obrana SSC pohotovo zareagovala. O deväť minút neskôr bol po súboji ošetrovaný Stanislav Lobotka, ktorý našťastie mohol v zápase pokračovať.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

V 45. minúte hrozil Osimhen a z bránkového územia umiestnil svoj hlavičkový pokus niekoľko centimetrov nad brvno. Rimania odpovedali šancou Leonarda Spinazzolu, no presadiť sa nedokázali ani z následného rohového kopu. Do šatní sa tak išlo za stavu 1:0.

V 63. minúte zamestnal obranu súpera Roger Ibañez a o minútu neskôr premárnil veľkú príležitosť domáci Hirving Lozano. Obrana SSC však 15 minút pred koncom riadneho hracieho času zaspala a Stephan El Shaarawy po výbornom centri vyrovnal, keď si loptu prebral úplne osamotený a poslal ju k ľavej žrdi.

Napokon sa predsa tešili domáci, ktorí ukázali svoju silu v 86. minúte. Na hranici šestnástky si loptu prebral Giovanni Simeone a vystrelil do pravej hornej časti siete. 2:1.

Neapol má na čele luxusný náskok.
Neapol má na čele luxusný náskok.Flashscore