Vuelta a San Juan má nového lídra, kráľovskú etapu ovládol Miguel López

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vuelta a San Juan má nového lídra, kráľovskú etapu ovládol Miguel López
Preteky pokračovali kráľovskou etapou.
Preteky pokračovali kráľovskou etapou. Profimedia
Kolumbijský cyklista Miguel López (28) (Medellin – EPM) zvíťazil v kráľovskej piatej etape pretekov Vuelta a San Juan. Stal sa tak lídrom celkového poradia.

Rozhodujúca etapa z hľadiska celkovej klasifikácie bola zakončená v cieľovom kopci Alto Colorado (18,8 km; 4,4 %). Cyklisti sa ocitli vo vysokej nadmorskej výške, ktorá pre nich pripravila aj prekážku vo forme sklonov v okolí piatich percent.

V hlavnej skupine mali svojich zástupcov tímy Movistar a Ineos. Britský celok sa spoliehal na Bernala s Martínezom, Movistar veril Einerovi Rubiovi. Najskôr viedol Manuele Tarozzi z Bardiani. Zhruba štyridsať kilometrov pred cieľom sa pelotón rozdelil na niekoľko skupín, pričom mal Tarozzi náskok piatich minút.

Na začiatku Alto Colorado klesol náskok Tarozziho na tri minúty a 14 kilometrov pred cieľom sa na čelo prepracoval Leandro Messineo. Peter Sagan sa ocitol vzadu. Desať kilometrov pred cieľom ukázal dravosť Remco Evenepoel. O štyri kilometre ďalej zaútočil López a prepracoval sa do čela, kde sa udržal až do konca etapy.