Weiss si po remíze s Bystricou sypal popol na hlavu: Netrafil som zostavu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Weiss si po remíze s Bystricou sypal popol na hlavu: Netrafil som zostavu

Andre Green ratoval pre Slovan domáci bod proti Dukle v nadstavenom čase.
Andre Green ratoval pre Slovan domáci bod proti Dukle v nadstavenom čase.TASR
S futbalistami Slovana Bratislava to po prvom polčase sobotňajšieho stretnutia s Banskou Bystricou vyzeralo, že smerujú k prvej domácej prehre v tomto ročníku Fortuna ligy.

Po prestávke však favorit prepol na vyššie obrátky a v úplnom závere dokázal po gólovej hlavičke Andreho Greena zachrániť aspoň aspoň bod za remízu 2:2. Vzhľadom na priebeh zápasu bol domáci tréner Vladimír Weiss starší so ziskom bodu spokojný.

"Pre nás to bol nešťastný zápas. Prvý polčas úplná katastrofa, v druhom bolo vidieť snahu, dôraz a mali sme aj šance. Mohli sme vyhrať, aj prehrať, keby súper premenil ´gólovku´ za stavu 1:2. Beriem to na seba, netrafil som sa do zostavy. Dal som šancu niektorým hráčom, ktorí predtým toľko nehrali. Stratili sme v dvoch zápasoch štyri body, čo je veľa, ale ideme ďalej. Musíme sa zlepšiť v dôraze v šestnástke a v premieňaní šancí," vravel tréner "belasých" po deľbe bodov so siedmym tímom najvyššej súťaže.

Štatistika remízy na Tehelnom poli.
Štatistika remízy na Tehelnom poli.Flashscore

Slovanu po nevydarenej úvodnej 45-minútovke pomohli nielen striedania a zmena rozostavenia, ale aj lepšie individuálne výkony. "Pred zápasom som hráčom hovoril, že nezáleží na rozostavení, ale ide o kvalitu a srdce. Ide o to behať a otvárať si priestory, čo sa nám v prvom polčase nedarilo. Súper to mal vzadu zavreté a premenil dve šance, pri ktorých Polievka ukázal svoju kvalitu. Dokázali sme aspoň vyrovnať, ale nemali sme fyzické ani morálne sily zvrátiť to. Po prvom zlom polčase však musíme byť s bodom spokojní," poznamenal kouč Slovana. Zaváhanie úradujúceho majstra a lídra využila Dunajská Streda, ktorá sa k nemu po víťazstve 2:0 v Michalovciach priblížila na rozdiel jedného bodu.

Banská Bystrica sa v závere základnej časti usiluje dostať do hornej polovice tabuľky. V prípade skalpu Slovana by sa jej to minimálne do nedele podarilo, no aj bod z Tehelného poľa má pre tím spod Urpína cenu.

"Vedeli sme, že nás čaká asi najlepší tím na Slovensku. Snažili sa sa zhustiť priestor pred našou šestnástkou a v prvom polčase hroziť z brejkov. Využili sme dve šance, ale po prestávke nám odchádzali sily a súper vyrovnal. Rozhodla kvalita lavičky Slovana. Bolo vidieť, že keď domáci stupňovali tempo, tak sme nestíhali. S bodom sme však spokojní," povedal asistent trénera Dukly Mário Auxt.

Radosť hráčov Dukly po góle Polievku. Na konte ich má už 12.
Radosť hráčov Dukly po góle Polievku. Na konte ich má už 12.TASR

Dukla ťaží z efektivity kanoniera Róberta Polievku, ktorý v prvom jarnom kole proti Trenčínu napol sieť dvakrát a na Slovane tento kúsok zopakoval. S dvanástimi presnými zásahmi sa dostal na čelo tabuľky strelcov pred Nikolu Krstoviča z Dunajskej Stredy.

"Robo má veľké sebavedomie. Vie dať gól, dovolí si v situácii jeden na jedného. Snažíme sa využiť jeho prednosti. Dnes nám chýbal Michal Faško a trošku viazla spolupráca, preto to vzal viac na seba. Ukazuje kvalitu v tréningovom procese i v zápasoch a to opäť potvrdil," povedal Auxt o Polievkovi.