Ledecká vyhrala super-G, malý glóbus pre Gutovú-Behramiovú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ledecká vyhrala super-G, malý glóbus pre Gutovú-Behramiovú
Ledecká za sebou nechala konkurenciu.
Ledecká za sebou nechala konkurenciu.Profimedia
Česká lyžiarka Ester Ledecká (28) vyhrala finálový super-G alpského Svetového pohára v Saalbachu. V rakúskom stredisku triumfovala s náskokom 28 stotín pred Taliankou Federicou Brignoneovou (33). Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová (32) si vďaka siedmemu miestu zabezpečila malý glóbus v tejto disciplíne, za Ledeckou zaostala o 52 stotín.

Ledecká predviedla dravú jazdu, zvládla i technické pasáže a dosiahla štvrtý triumf v prestížnom seriáli, druhý v superobrovskom slalome. V decembri 2020 nenašla premožiteľku vo francúzskom Val d' Isere. Češka si dala pekný darček k sobotňajším 29. narodeninám. Ledecká v tejto sezóne vyhrala v snoubordovom kolotoči SP tri paralelné slalomy, v piatok sa postavila na najvyšší stupienok aj v alpskej súťaži. "V zime som bola dva mesiace chorá. Som hrdá, akým spôsobom som sa dokázala vrátiť na svahy," uviedla Ledecká.

Gutová-Behramiová potrebovala byť v bodovanej 15-ke, aby si zabezpečila piaty malý glóbus v super-G a to sa jej podarilo. Pre Švajčiarku je to už tretia trofej v sezóne, uplynulú nedeľu získala veľký glóbus za celkové prvenstvo v SP i malú guľu za obrovský slalom.

"Som hrdá a šťastná, že som pridala do zbierky ďalšiu sezónnu trofej. Chcela som dosiahnuť lepšie umiestnenie, no získala som dôležité body, ktoré mi stačili na to, aby som sa v hodnotení disciplíny udržala pred Federicou Brignoneovou. V sobotňajšom zjazde chcem dať vydarenú bodku za fantastickou sezónou," uviedla Gutová-Behramiová v cieľových priestoroch.

Výsledky finálového super-G SP žien v Saalbachu:

1. Ester Ledecká (ČR) 1:15,94 min.

2. Federica Brignoneová (Tal.) +0,28 s

3. Kajsa Vickhoff Lieová (Nór.) +0,30

Celkové poradie SP (po 38 súťažiach):

1. Gutová-Behramiová 1716 bodov

2. Brignoneová 1552,

3. Mikaela Shiffrinová (USA) 1409