Zlé správy pre Slovensko. Montreal neuvoľní Slafkovského na MS

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zlé správy pre Slovensko. Montreal neuvoľní Slafkovského na MS

Všetko nasvedčuje tomu, že Slafkovský odohrá prvý súťažný duel až po deviatich mesiacoch od svojho zranenia. Teda v októbri.
Všetko nasvedčuje tomu, že Slafkovský odohrá prvý súťažný duel až po deviatich mesiacoch od svojho zranenia. Teda v októbri. Profimedia
Slovenský hokejista Juraj Slafkovský (18) sa s veľkou pravdepodobnosťou nepredstaví na tohtoročných MS (12.–28. mája, Tampere/Riga).

Generálny manažér Montrealu Kent Hughes podľa zámorských médií vylúčil, že by 18-ročného útočníka uvoľnil na šampionát v prípade, že by sa dovtedy stihol uzdraviť. V zostave Canadiens chýba od polovice januára pre zranenie kolena, ktoré si vyžiada trojmesačnú absenciu.

"Kent Hughes v podstate vylúčil možnosť poslať Slafkovského na MS, ak bude zdravý. Povedal, že budú mať negatívny postoj k riziku, ktoré súvisí s podobnými rozhodnutiami," uviedol Eric Engels z televízie Sportsnet.

Slafkovský nedohral januárový zápas proti New Yorku Rangers a následne absolvoval lekárske vyšetrenia. V 52. minúte odišiel z ľadu s bolestivou grimasou a ťažko dostupoval na ľavú nohu. Prvý muž minuloročného draftu odohral v prebiehajúcom ročníku 39 zápasov so ziskom 10 kanadských bodov za štyri góly a šesť asistencií. V štatistikách má aj 33 trestných minút a 13 mínusových bodov.

Slovensko reprezentoval na uplynulých dvoch MS a aj na ZOH v Pekingu, kde sa stal najproduktívnejším i najužitočnejším hráčom olympijského turnaja.

Slafkovského čakajú podľa všetkého najbližšie súťažné zápasy až v októbri.
Slafkovského čakajú podľa všetkého najbližšie súťažné zápasy až v októbri.Flashscore