Bitka o Bedarda v Detroite a Vancouveri, Minnesota si vylepšila pozíciu do play-off

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bitka o Bedarda v Detroite a Vancouveri, Minnesota si vylepšila pozíciu do play-off

Raddysh sa teší z gólu spoločne s Reichelom. Na víťazstvo to Chicagu ale nestačilo.
Raddysh sa teší z gólu spoločne s Reichelom. Na víťazstvo to Chicagu ale nestačilo.Profimedia
Nočný program zámorskej NHL priniesol tentokrát len tri merania síl, ktoré sa zaobišli bez slovenských zástupcov.

Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks 4:3

V Detroite sa stretli tímy, ktoré už nemajú šancu na play-off a ich fanúšikovia s očakávaním sledujú, aké finálne miesto v celkovej tabuľke NHL im bude patriť po základnej časti. To bude značiť percentuálnu šancu v draftovej lotérii, ktorá určuje, akú možnosť má daný klub na ťahanie z prvej priečky v letnom drafte, kde bude jednotkou generačný talent Connor Bedard.

Red Wings dvakrát otočili priebeh s Chicagom, keď prehrávali 0:2 i 2:3. Rozhodujúci zásah prišiel v čase 55:53 z hokejky Čecha Dominika Kubalíka. Na strane hostí dal dva góly Taylor Raddysh.

Blackhawks sú po stredajších dueloch druhým najhorším celkom súťaže so 49 bodmi, o dva menej má posledný Columbus. Detroit si výhrou udržiava akú-takú nádej na postup do play-off, keď je síce trinásty vo Východnej konferencii, ale na divokú kartu stráca len šesť bodov.

Winnipeg Jets - Minnesota Wild 2:4

Západ videl bitku tímov o vylepšenie pozícií pred play-off. Minnesota zvládla duel na ľade Winnipegu a poskočila na štvrté miesto s 81 bodmi - prvé Vegas s Los Angeles majú len o bod viac. Naopak, Jets sú na ôsmej priečke so 75 bodmi, deviate Calgary za nimi zaostáva o štyri body. 

Bilanciou 1+1 sa blysol Marcus Foligno, hosťujúci gólman Marc-André Fleury zneškodnil 46 domácich pokusov a zo zápasu odchádzal s úspešnosťou zákrokov na úrovni 95,8 %.

Vancouver Canucks - Anaheim Ducks 3:2 pp

Bez reálnej šance na vyraďovaciu časť sú aj tímy z pobrežia Pacifiku. Vancouver si to rozdal s Anaheimom. O víťazstve Canucks rozhodol v predĺžení už po 20 sekundách J.T. Miller, dve asistencie zaknihoval v riadnom hracom čase Elias Pettersson.

Ducks si ziskom bodu pred draftom nepomohli, majú ich na konte 51 a sú štvrtým najhorším celkom NHL. Vancouveru po trojzápasovej úspešnej šnúre patrí 59 bodov a 12. miesto na Západe.