Česká senzácia sa nekonala. Sedláček bol blízko, Gawlas prehral na nulu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Česká senzácia sa nekonala. Sedláček bol blízko, Gawlas prehral na nulu

Sedláček mal v ruke matchdart.
Sedláček mal v ruke matchdart.Profimedia
Až do tohto roku nestáli na slávnom pódiu Alexander Palace počas jedných majstrovstiev sveta dvaja českí šípkari. V 30-ročnej histórii šampionátov organizovaných PDC sa takisto nikdy nestalo, aby český hráč postúpil z prvého kola. To všetko je už minulosťou a dnes sa počas jedného dňa predviedli obaja Česi.

Krzysztof Ratajski - Danny Jansen 3:1

Ratajski na začiatku štvrtkového programu potvrdil úlohu favorita a v štyroch setoch vyradil z turnaja Dannyho Jansena. Hoci "The Mullet" začal vo veľkom štýle a v úvodnej fáze dosiahol 116 bodov, nakoniec mal slabý priemer 81,97 a rozlúčil sa s "Ally Pally". "Poľský orol" nepredviedol svoju najlepšiu hru, ale vďaka slušnej úspešnosti uzatvárania (29,03 %) postupuje do tretieho kola.

Ryan Searle - Adam Gawlas 3:0

Celkom jednoznačná záležitosť. Adam Gawlas sa pri svojej druhej návšteve presláveného pódia nestretol s dobrou formou a najmä kvôli slabšiemu priemeru troch šípok 82,04 vypadol z majstrovstiev sveta. "Flawlas" mohol duel s "Heavy Metalom" zdramatizovať, ale v koncovke tretieho dejstva odmietol možnosť vyhrať set, za čo okamžite pykal - Searle potrestal jeho nepresný pokus na double 20 uzavretím 98. Český mladík sa rozlúčil s "Ally Pally" aspoň vysokým checkoutom 150.

Mensur Suljovič - Mike de Decker 3:0

V zdanlivo vyrovnanom zápase napokon dominoval Suljovič v troch setoch. Rakúšan síce nevynikal, ale proti de Deckerovi vyhral všetky dôležité legy. Slušná úspešnosť na doubloch (30 %) a nevýrazný priemer troch šípok 88,65 stačili mužovi s prezývkou "The Gentle" na postup do ďalšieho kola.

Dirk van Duijvenbode - Karel Sedláček 2:3

Zápas medzi van Duijvenbodem a Sedláčkom, druhým českým šípkarom na majstrovstvách sveta, ponúkol na záver popoludňajšieho programu veľkú drámu a skvelé predstavenie. "Zlej Kája" sa v dueli ujal vedenia 2:1, jeho protivník ale dokázal vyrovnať, šlo sa do piateho setu a v ňom mal český šípkar dokonca matchdart. Nevyužil ju a po prvý raz na šampionáte bolo k videniu predĺženie, v ktorom musí jeden z hráčov vyhrať o dva legy. Záverečné hry priniesli viac šťastia Holanďanovi, Sedláček sa s Londýnom rozlúčil skvelým výkonom.