Ukážkový obrat Labanauskasa, kométa Rock letí ďalej, postup pre Chisnalla

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ukážkový obrat Labanauskasa, kométa Rock letí ďalej, postup pre Chisnalla

Ukážkový obrat Labanauskasa, kométa Rock letí ďalej, postup pre Chisnalla
Ukážkový obrat Labanauskasa, kométa Rock letí ďalej, postup pre ChisnallaProfimedia
Slávna scéna Alexandra Palace v stredu prvýkrát na práve prebiehajúcom šampionáte privíta veľkého uchádzača o titul - Holanďana Michaela van Gerwena (33). Ešte predtým bol siedmy hrací deň v Londýne otvorený dramatickým zápasom, ktorý ovládol Litovčan Darius Labanauskas (46).

John O'Shea - Darius Labanauskas 2:3

Streda ponúkla na úvod bláznivý duel. O'Shea vyhral úvodné dva sety, ale napokon prehral s Dariusom Labanauskasom 2:3. Litovčan pritom dominoval v prvých dvoch dejstvách, do ktorých vstúpil s vedením 2:0 na legy. Ani raz však nedokázal premeniť náskok na zisk setu a o postup sa musel pobiť do samého konca. Zvládol to však perfektne a aj vďaka uzavretiu 158 dokázal vyhrať s priemerom 83,78 na tri šípky.

Martijn Kleermaker - Xicheng Han 3:0

Jednoznačná záležitosť. Martijn Kleermaker vyradil Xicheng Hana v troch setoch a postúpil do druhého kola. Holanďan nepotreboval ktovieaký výkon, proti Číňanovi dosiahol len priemer 83,28 na tri šípky. "The Dutch Giant" mal pomerne kvalitné zatváranie - úspešnosť 37,5 % sa výrazne znížila až v poslednom sete.

Callan Rydz - Josh Rock 0:3

Kométa zo Severného Írska pokračuje v dobrých výkonoch pri svojej premiére na majstrovstvách sveta, zatiaľ čo 23. nasadený Callan Rydz si balí kufre o niečo skôr. Josh Rock však kraľoval vo všetkých ohľadoch - mal lepší priemer na tri šípky (92,27 vs. 88,10) a úspešnosť na doubloch (36 % vs. 14,81 %). Či má iba dvadsaťjedenročný mladík na to, aby pri svojom debute v "Ally Pally" dosiahol výrazný úspech, ukáže až ďalší duel s Nathanom Aspinallom.

Dave Chisnall - Andrew Gilding 3:1

Chisnall vstúpil do zápasu v ideálnej prevádzkovej teplote a po deviatich šípkach mu ostalo uzavrieť už len 11 bodov. Nestalo sa, jeho súper zvládol zavrieť stovku a viedol 1:0 na legy. Gilding pokračoval v dobrom výkone a prvý set získal bez straty. Aj do druhého dejstva vstúpil Chisnall ako víchor a tentoraz zavretím na 11 šípok získal tretí leg a vyrovnal na 1:1. V tej chvíli bol jeho priemer na tri šípky až 111,94 bodov. "Chizzy" pokračoval v ukážkovej hre, protivník vytrvalo odolával, no po dvoch 5-legových setoch podľahol vyššie nasadenému 1:3