Preview 14. etapy TdF: Dvere do pekla sa otvárajú, prichádza útok na Alpy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Preview 14. etapy TdF: Dvere do pekla sa otvárajú, prichádza útok na Alpy
Tour sa môže tešiť na zaujímavé divadlo.
Tour sa môže tešiť na zaujímavé divadlo.AFP
Pelotón má pred sebou očakávanú sobotu - dorazí do Álp. Po náročnej sérii priesmykov čaká protagonistov veľký zjazd do Morzine.

Annemasse - Morzine Les Portes du Soleil (151,8 km)

Trasa 14. etapy
Trasa 14. etapyTour de France

Na alpský záver je pripravený mimoriadne pikantný program 14. etapy. Obsahuje 3 priesmyky 1. kategórie a hrozné stúpanie na Joux Plane. Po ňom sa cyklisti budú tešiť na zjazd do cieľa.

Nasledovať bude Col de Saxel - pasáž 3. kategórie, ktorá otvorí dvere do pekla. Prvá polovica stúpania na Col de Cou obsahuje úseky s viac ako 10 %. Col du Feu bude od začiatku strmý, s priemerným sklonom 9 % na prvom kilometri pred stabilným stúpaním až do 4. kilometra na úrovni 9,5 %. Col de la Ramaz predstavuje skutočnú výzvu so sklonom 13 % od 9. do 10. kilometra. Nakoniec Joux Plane cez Samouens, 11,7 km s priemerným sklonom 8,5 %, s vrcholmi takmer 12 %.

Skrátka, v tomto príbehu sa nemôže ísť na polovicu a gruppetto nebude musieť dlho čakať na impulzy.

Potenciálny favorit: Tadej Pogačar

V Morzine by Francúzi radi videli víťazstvo Auréliena Paret-Peintra, rodáka z Annemasse. Nanešťastie pre neho, tím UAE-Team Emirates si tentoraz etapové víťazstvo pravdepodobne nenechá ujsť. Triumf Michala Kwiatkowského na bol taktickou chybou a Poliak prekazil Slovincovi plány na double. "Pogi" by však ďalšiu skúšku mohol zvládnuť, naplnenenie tohto plánu by ho oblieklo do žltého dresu.