De Sousa ušiel hrobárovi z lopaty, končí Noppert aj lietajúci Škót

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

De Sousa ušiel hrobárovi z lopaty, končí Noppert aj lietajúci Škót

Gary Anderson končí predčasne už v treťom kole.
Gary Anderson končí predčasne už v treťom kole.Profimedia
Vyššie nasadeným hráčom popoludňajší program na majstrovstvách sveta v šípkach neprial. Do osemfinále v Ally Pally sa nedostal ani jeden z trojice papierových favoritov.

Ryan Searle - José de Sousa 3:4

José de Sousa prehrával s Ryanom Searlom 0:3 na sety, ale dramatickú bitku uchmatol pre seba. V úvode zápasu portugalský šípkar ťahal za kratší koniec, keďže "Heavy Metal" mimoriadne dobre zatváral (úspešnosť cez 40 %). S koncovkou tretieho setu sa kúzlo Angličana vytratilo.

De Sousa krok za krokom znižoval náskok súpera a napokon si vynútil rozhodujúci siedmy set. Searle hral nevýrazne, nepomohlo mu ani "180" vo finálnom legu, keď na rozdiel od začiatku duelu chyboval na double. De Sousa prvýkrát v kariére okúsil postup medzi 16 najlepších hráčov majstrovstiev sveta.

Danny Noppert - Alan Soutar 2:4

Škót Alan Soutar premenil svoje druhé vystúpenie v Ally Pally na postup do osemfinále. Zápas s deviatym hráčom sveta Dannym Noppertom z Holandska musel otáčať z 0:2 na 4:2, o víťazstve rozhodla gradácia jeho výkonu.

Soutar rozhodol o svojom triumfe v závere piateho setu, keď sa mu zavrel na hodnote 152. Podaril sa mu nevídaný kúsok - získal pre seba osem po sebe idúcich legov, v ktorých Noppert začínal. Holanďan sa ani na piaty pokus nedostal cez tretie kolo.

Gary Anderson - Chris Dobey 1:4

"Lietajúci Škót" Gary Anderson tento rok svoj tretí titul majstra sveta nezíska. Po semifinále a finále, ktoré dosiahol po sebe, ho tentoraz v treťom kole vyradil Chris Dobey. Anderson vyhral päť z prvých šiestich legov, ale od tej chvíle akoby len sledoval sebavedomú hru súpera.

Angličan získal štyri sety v rade a dokázal, že na majstrovstvách sveta dokáže podávať stabilne dobré výkony. Po štvrtýkrát za posledných päť rokov je medzi 16 najlepšími, kde ho čaká derby s Robom Crossom alebo Mervynom Kingom.