Osmička Wade končí, na mále mal aj Humphries. Van der Voort sa prekvapiť nenechal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Osmička Wade končí, na mále mal aj Humphries. Van der Voort sa prekvapiť nenechal

Vincent van der Voort si výrazne pomohol skvelým uzatváraním.
Vincent van der Voort si výrazne pomohol skvelým uzatváraním. Profimedia
Večerné súboje ôsmeho dňa na majstrovstvách sveta v šípkach so sebou priniesli jedno veľké prekvapenie.

Gary Anderson - Madars Razma 3:1

V tomto dueli bol papierovým favoritom Škót Gary Anderson, čo potvrdil aj v praxi. V prvom sete sa mu podarilo zavrieť 100 a ujal sa vedenia 1:0. V druhom sete Madars Razma narobil svojmu slávnejšiemu súperovi oveľa viac problémov a napokon ho vyhral. Hoci ďalšie dva sety si vzal Anderson, rozhodne to nebol jednoznačný súboj. Všetky štyri odohrané sety vždy rozhodol piaty leg. Andersonov priemer troch šípok 96,39 výrazne prispel k jeho triumfu.

James Wade - Jim Williams 2:3

Veľké prekvapenie pre divákov prišlo v zápase medzi Jamesom Wadom a Jimom Williamsom. Wade, ktorý je vo svetovom rebríčku na ôsmom mieste, nedokázal o rok mladšieho Walesana zdolať a zbalil si kufre oveľa skôr, ako očakával. Angličan vyhral prvý set pomerne presvedčivo. Od druhého setu Williams začal ukazovať svoje kvality a dotiahol stretnutie do piateho setu. Waleský hráč postúpil do ďalšieho kola, v ktorom ho čaká 25. nasadený Gabriel Clemens.

Luke Humphries - Florian Hempel 3:2

Päťsetovú drámu priniesol aj súboj medzi svetovou päťkou Lukeom Humphriesom a Nemcom Florianom Hempelom. Hoci anglický favorit napokon postúpil ďalej, tvrdo sa nadrel. Štatistiky ukazujú, že v ďalšom kole je právom. Humphries mal viac 180 (7), lepšie zatváranie (29,27 %), priemer na tri šípky (90,95) a viac vyhraných legov (12:7).

Vincent van der Voort - Cameron Menzies 3:0

Na záver večera to bola jednoznačná záležitosť medzi Vincentom van der Voortom a Cameronom Menziesom. Už prvý set jasne ukázal, kto bude mať navrch - Holanďan ho vyhral hladko 3:0 na legy a ujal sa vedenia. Hoci sa škótsky šípkar v nasledujúcich dvoch setoch zlepšil, van der Voort zatváral výrazne lepšie (56,25 %), čo sa stalo kľúčom k jeho postupu.