Pochettino sníva o trofeji. Chce vybudovať tím hodný histórie Chelsea, prezradil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pochettino sníva o trofeji. Chce vybudovať tím hodný histórie Chelsea, prezradil

Tréner Chelsea Mauricio Pochettino verí, že získa s klubom vytúženú trofej.
Tréner Chelsea Mauricio Pochettino verí, že získa s klubom vytúženú trofej.Profimedia
V lige je jeho tím až deviaty, v európskych pohároch dokonca futbalisti Chelsea na jeseň chýbali. Stalo sa im to len druhýkrát od roku 1997, teda pred začiatkom éry miliardových nákupov. Napriek neutešenému stavu sa argentínsky tréner tímu Mauricio Pochettino (51) nevzdáva a chce londýnsky klub vrátiť do výšin, ktoré "The Blues" príliš rýchlo opustili.

Pochettinovi zverenci v utorok postúpili do finále anglického Ligového pohára, keď v odvete semifinále zdolali druholigový Middlesbrough 6:1 a bez problémov zvrátili nepriaznivý stav 0:1 z prvého duelu. Vlastný gól Jonnyho Howsona naštartoval Chelsea na Stamford Bridge a ďalšie góly Enza Fernándeza, Axela Disasiho a Noniho Maduekeho či dva Colea Palmera im zabezpečili účasť vo Wembley 25. februára proti Liverpoolu.

Zdalo sa, že účasť vo finále dodala Pochettinovi sebavedomie, že ide správnou cestou. "Najdôležitejšie je udržať si koncentráciu. Vidieť realitu tak, ako potrebujeme. Cítiť tím, ktorý budujeme," povedal Argentínčan, ktorý je so svojím tímom stále v hre aj v FA Cupe.

Chelsea získala posledný zo svojich piatich titulov v Premier League v roku 2017. Napriek nedávnej sérii troch víťazstiev v rade má bližšie k zóne zostupu ako k vrcholu tabuľky. "Našou výzvou je história Chelsea, schopnosť vyhrávať tituly a vybudovať tím, ktorý sa dokáže vyrovnať mentalite tohto klubu," dodal Pochettino a vyznal sa zo svojej motivácie. "Zúfalo tu túžim vyhrať nejakú trofej. Za rok a pol v Paríži sme vyhrali tri..." zdôraznil.

Bývalý tréner PSG či Tottenhamu, ktorý doviedol do finále Ligy majstrov, prevzal tím s jasným cieľom. "Keď sme začínali, bol ním iba nejaký pohár. Na začiatku sme boli bez Ligy majstrov, Európskej ligy, Konferenčnej ligy... Budovali sme tím takmer od nuly. Práca je hotová, ale teraz ide o to, aby sme vyhrali to finále..."

Ďalší krok smerom k nedávnym výsledkom môže mužstvo urobiť už v piatok, keď v dueli 4. kola FA Cupu privíta prekvapenie sezóny Aston Villu.