Koeman napriek demolácii Škótska čaká proti Nemcom zlepšený výkon, varuje pred Kroosom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koeman napriek demolácii Škótska čaká proti Nemcom zlepšený výkon, varuje pred Kroosom

Koeman nebol spokojný s víťazstvom svojho tímu nad Škótskom 4:0.
Koeman nebol spokojný s víťazstvom svojho tímu nad Škótskom 4:0.Reuters
Holandsko musí byť v utorňajšom priateľskom zápase proti Nemecku rozvážnejšie na lopte, inak ho čaká vo Frankfurte dlhý večer, varoval svojich hráčov tréner Ronald Koeman (61) pred poslednou možnosťou vybojovať si miesto v nominácii na EURO 2024.

Holanďania v piatok v Amsterdame deklasovali Škótsko 4:0, ale Koeman nebol ani zďaleka spokojný s tým, čo podľa neho napriek jednoznačnému výsledku bolo nedbalým výkonom.

Tvrdí, že ak Holanďania nezlepšia svoje výkony, dostanú sa proti Nemcom pod zbytočný tlak. Tých pre zmenu povzbudilo víťazstvo 2:0 nad Francúzskom v Lyone v predchádzajúcom stretnutí.

"Chcem, aby sme hrali lepšie s loptou na kopačkách a súperovi ponúkali menej príležitostí. Zbytočne veľakrát sme strácali loptu viacerými hráčmi. Bolo to sklamanie," povedal Koeman novinárom.

"Boli by sme veľmi hlúpi, keby sme nechali príliš veľa priestoru hráčom ako Toni Kroos tak, ako to urobilo Francúzsko. Každá lopta potom príde na správne miesto," zamyslel sa.

Holandsko má v kádri kvinteto hráčov z Bundesligy - Xaviho Simonsa, Donyella Malena, Wouta Weghorsta, Jeremieho Frimponga a Matthijsa de Ligta.

Koeman sa musí rozhodnúť, či po Škótsku zostane pri systéme, ktorý obsahuje troch "skutočných stredopoliarov", alebo sa vráti k obvyklejšiemu rozostaveniu Holandska. To pozostáva z dvoch zatiahnutejších stredopoliarov a útočnejšej desiatky, ktorou bude pravdepodobne Simons z RB Lipsko.

"Nikdy som sa neupínal na jeden systém, ani v Barcelone či Ajaxe. Niekedy mi to prinieslo úspech a niekedy menej. Musíte mať hráčov, ktorí môžu hrať v rôznych systémoch."

Na ihrisku by mohol opäť vybehnúť stredopoliar Georginio Wijnaldum, ktorý sa pri víťazstve nad Škótmi vrátil do reprezentácie prvýkrát po deviatich mesiacoch. Koeman bol s jeho výkonom spokojný, ale nechcel prezradiť, či 33-ročný hráč urobil dosť na to, aby si vybojoval miesto v zostave pre EURO 2024.

"Ešte nie sme pripravení to povedať, ale myslím si, že Wijnaldum odohral viac ako solídny zápas," uzavrel tréner Holanďanov.

Nemecko - Holandsko (utorok, 20:45)