Škóti porazili Španielov po takmer 40 rokoch. Clarke: Stojíme nohami na zemi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Škóti porazili Španielov po takmer 40 rokoch. Clarke: Stojíme nohami na zemi

Škótsko zažilo pamätný večer.
Škótsko zažilo pamätný večer.Profimedia
Škótsko sa nechce nechať uniesť prekvapivým víťazstvom nad Španielskom. Manažér Steve Clarke (59) však tvrdí, že tento výsledok je pre tím krokom vpred a návodom, ako maximálne zužitkovať minimálne držanie lopty.

Góly Scotta McTominaya priniesli Škótsku prvé víťazstvo nad Španielskom od roku 1984 a perfektný štart do kvalifikácie na EURO 2024 so šiestimi bodmi z dvoch zápasov. "Som nadšený z výkonu. Myslím si, že hráči boli vynikajúci od prvej do poslednej minúty," uviedol lodivod domáceho celku a pokračoval:

"Dynamika, nadšenie a kvalita tímu sa nezmenili. Bol to veľký večer a krok vpred, ale je to len šesť bodov a s tými sa nekvalifikujete. Jeden zlý zápas vás môže vrátiť späť, takže zostávame sústredení a stojíme nohami na zemi."

Štatistiky zápasu v Škótsku
Štatistiky zápasu v ŠkótskuFlashscore

Španieli mali dvojtretinové držanie lopty, ale Škóti dokázali v zápase vyslať viac streleckých pokusov. "Čo sme mali, sme využili veľmi dobre. Forma našej obrany je kvalitná, vzdialenosť medzi líniami bola správna, a to zastavovalo veľkú časť hry Španielska," vravel Clarke.

Tréner hostí Luis de la Fuente odmietol obviňovať svojich hráčov z prehry. McTominay totiž profitoval z pošmyknutia Pedra Porra, ktoré umožnilo Andymu Robertsonovi poslať gólovú asistenciu práve na kopačku stredopoliara Manchestru United.

"Na takejto vysokej úrovni vás každá chyba niečo stojí. Nemali by ste však viniť hráčov. Slúži to ako skúsenosť, že každý malý incident nakloní rovnováhu zápasu," uviedol španielsky kouč a nadviadzal: "Je to bolestivá porážka. Keď analyzujem zápas, myslím si, že na začiatku sme urobili dosť vecí na to, aby sme výsledok zmenili. Tieto pozitíva si ponechám, ale stále je čo zlepšovať. Som spokojný s prístupom chlapcov."

Výber krajiny z Pyrenejského polostrova začal svoje kvalifikačné ťaženie v skupine A sobotňajším domácim víťazstvom nad Nórskom v Málage. Prehra v Glasgowe je jeho prvou v kvalifikácii na EURO od roku 2014, keď v 19 zápasoch dosiahli 17 víťazstiev.